Foto: Jerry Gray

Örebrostjärnan om framtiden och SSL-ryktena

ANNONS

Har utgående kontrakt: "Man ser över sina alternativ".

När krutröken nu har lagt sig kan Örebro blicka tillbaka på en säsong där man till slut knep en fjärdeplats i allsvenskan södra och därmed hade tagit sig till ett SSL-kval om inte Coronaviruset satt stopp för allt fortsatt spel den här säsongen.

- Det har varit en ganska bra säsong. Vi klarade vårt mål att komma toppfyra och det får vi vara nöjda med i och med hur säsongen var när vi började med en del tapp sådär. Vi visste att vi skulle ha ett lite nyare lag med många som inte hade spelat lika mycket i SSL i och med att vi tappade spelare, men vi kan vara nöjda och jag tror att det hade varit roligt med ett kval, Jag tror till och med att vi hade kunnat slå ut Fagerhult, säger Örebros Marcus Ekengren till Innebandymagazinet.

Ekengren har inte kontrakt med Örebro till nästa säsong och medger att det är mycket funderingar kring hösten just nu.

- Det är jäkligt mycket tankar, det är inte lätt. Jag har inget bestämt än.

Det går ju en hel del SSL-rykten om dig just nu, förhandlar du med någon SSL-klubb?

- Det är klart att man ser över sina alternativ där, annars vore det dumt, men det är långt ifrån att något ska vara bestämt eller att jag själv bestämt mig för något. Det är skitsvårt tycker jag men jag ser såklart över olika alternativ sådär, men det kommer nog dröja ett tag till innan jag bestämmer mig.

Nyligen blev det klart att Örebro tappar nyckelspelaren Simon Jirebeck till Schweiz till nästa säsong, men hur mycket det påverkar i Ekengrens beslut vet han inte riktigt. Däremot nämner han Markus Lindgjerdet som en viktig pjäs i valet att stanna kvar eller lämna.

- Det är klart att det är tråkigt att tappa Jire, sen så om just det var det vet jag inte. En stor fördel om man ska väga för och emot är om Lindgjerdet stannar, det är viktigt för mig och det vet jag inte heller om det är helt bestämt. Men det är ändå en viktig spelare för mig nu när Jire har bestämt sig, sen tycker jag att Jirebeck gör helt rätt som prövar på Schweiz.

Men det finns inget satt datum än för Ekengren när han ska ta ett beslut.

- Nej än så länge har jag inget satt datum eller så när jag måste bestämma mig.


Du kanske även vill läsa:
Nykvarn gick bet på drömvärvningen - men har ögonen på en annan poängmaskin
Nykvarn gick bet på drömvärvningen - men har ögonen på en annan poängmaskin
Den här artikeln handlar om: