#ibsilly
Foto: Anton Måård

Klart: Glädjebesked för Kalmarsund - förlänger kontraktet

ANNONS

Gjorde 40 poäng under årets säsong - "En given publikfavorit".

Forwarden Kevin Haglund värvades till Kalmarsund inför säsongen 18/19 och kom då från nyligen degraderade AIK. Haglund har därefter under sina två säsonger i Kalmarsund hjälpt laget att etablera sig på den högstanivån och var en viktig kugge när laget nu avslutade säsongen på en fjärdeplats i grundserien. Och nu kommer ett glädjebesked från Kalmarsund då man tillsammans med Haglund kommit överens om en kontraktsförlängning på två år. 

- FBC Kalmarsund är en klubb som hela tiden vill framåt och uppåt. Det finns en drivkraft som är nödvändig för att kunna stå högst upp på prispallen inom en snar framtid. Jag har fått ett stort förtroende och en roll jag trivs med. Jag gillar det som sker i klubben och jag ser oss gå en ljus framtid till mötes, säger Kevin Haglund i ett pressmeddelande.

- Jag har trivts fantastiskt bra under mina två första år och jag vill rikta ett stort tack till alla i Kalmar som välkomnade mig med öppna armar.

Den här säsongen svarade Haglund för 40(26+14) poäng och beskrivs av Adam Kallenberg som en publikfavorit i KIFAB Arena.

- Kevin har på sin korta tid i klubben satt avtryck på flera olika vis. Han är en spelare som alltid är i ansiktet på motståndarna och med sin oömma spelstil skaffar han fördelar som är ovärdeliga för laget. Med känslorna utanpå tröjan är han en given publikfavorit, säger Adam Kallenberg från Kalmarsunds elitkommitté i ett pressmeddelande.

Kalmarsund har siktet inställt mot toppen men på grund av Coronaviruset fick man aldrig vara med och utmana om SM-guldet den här säsongen, men Haglund är övertygad om att laget en dag når Globen.

- Sveriges bästa publik hittar man i Kalmar - jag ser fram emot att gruffa ännu mer framför mål, dansa bagiye och fira framgångar med er. En vacker dag fyller vi globen, avslutar Haglund.

TV: Se Kevin Haglunds sista mål för säsongen när han prickade in 4-2 mot Storvreta.

Den här artikeln handlar om: