#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Ska ett stjärntapp bli fler för Dalen?

ANNONS

Landslagscentern lämnade för lokalrivalerna: "En duktig spelare som lämnar oss".

Under förra veckan slog bomben ner i sillysverige att Dalen tappar stjärncentern Jonas Svahn som istället väljer att lämna för lokalkonkurrenten och nyligen SSL-klara Team Thorengruppen. Ett tungt tapp för Dalen som haft Svahn som en av sina nyckelspelare sedan han återvände till klubben inför säsongen 15/16.

- Det är ju en duktig spelare som känner att han tappat lite motivationen för att spela grundserien. Han sa det till mig för någon vecka sedan att han tycker att det är lätt att ladda för slutspel men jobbigt att ladda för grundserien, så han behöver en nytändning och det är därför han valde att gå till Thorén. Det är en duktig spelare som lämnar oss, säger Dalens Urban Karlsson till Innebandymagazinet.

Dalen har också både Linus Holmgren och Ketil Kronberg på utgående kontrakt i nuläget.

- Vi jobbar med en förlängning med Linus och vi jobbar med en förlängning på Ketil

Hur nära är ni en förlängning med Linus Holmgren?

- Det vet jag inte, det måste han svara på men vi hoppas att båda stannar.

Med Ketil, kommer ni göra något övertalningsryck där eller får han själv besluta om framtiden i sommar?

- Nej han är en sån kille som när vi drar igång försäsongsträningen och ska han spela så har han bestämt sig. Han är inte som en massa andra innebandyspelare i Sverige som gärna vill vänta till sommarträningen är över och då komma på att man vill köra igen. Han är en kille som vet att det gäller att träna stenhårt och han är grym på alla sätt och vis. Innan vi kör igång om några veckor lär han ha bestämt sig.

Men att tappet av Svahn kan bli kännbart råder det ingen tvekan om men i dagsläget är Karlsson tveksam till ifall man kommer söka efter någon ersättare till stjärncentern på sillymarknaden.

- Vi ska ha ett möte nu och diskutera lite mer kring truppen, men vi har väldigt många spelare kontrakterade och vi har en del spelare som är bra på flera positioner men vi ska diskutera lite mer hur vi ser på det där. Men vi är väldigt nöjda med det vi lyckats göra hittills och kan vi signa både Ketil och Linus så ser det riktigt bra ut.

En annan spelare som omgivits av lite rykten är Christoffer Andersson som anslöt till Dalen inför årets säsong från Höllviken och som levererade 42(24+18) poäng för laget under säsongen 19/20. Men där är Karlsson stensäker.

- Vi är helt säkra på att behålla honom, han har ett år kvar på kontraktet.

TV: Jonas Svahn gör Dalens sista mål i årets SSL