Foto: Adam Troy
Landet runt

Nytt samarbete ska lyfta innebandyn i Stockholm

ANNONS

AIK Innebandy och Väsby AIK inleder ett långsiktigt och nära samarbete.

Under flera år har innebandyn i Stockholm haft svårt att behålla sina bästa talanger som istället flyttar ut till andra orter för att fortsätta sina karriärer. AIK Innebandy och Väsby AIK vill tillsammans skapa en plattform där innebandyspelare utvecklas mot att nå ännu längre på sin hemmaplan och återigen sätta Stockholm på kartan som innebandystaden nummer ett i Sverige.


Samarbetet inleds per omgående med juniorverksamheten och utökas successivt för våra ledare, seniorer och de allra minsta. Samarbetet är långsiktigt och kommer att omfatta både dam- och herrverksamheten. Detta kommer skapa bättre förutsättningar för föreningarna samt skapa alternativ både för spelare som vill satsa fullt ut på sin innebandy, men också för den bredd som är viktig för att alla ska kunna få spela innebandy.

Föreningarna har inlett ett arbete med att skapa en gemensam styrgrupp och sportkommitté där fokus ska vara på att utveckla spelare, ledare och evenemang. Exempelvis kan arrangemang såsom cuper och läger genomföras tillsammans.

Henrik Lorendal, flerfaldig världsmästare och legendar inom innebandyvärlden, kommenterar samarbetet:

– Äntligen får vi till det samarbete och allians som kan få Stockholm att på sikt komma tillbaka i finrummet med rätt klubbmärke.

– Jag brinner för sporten och ser lovande spelare få en unik möjlighet i storstaden att satsa lokalt och inte behöva lämna. Viktigast av allt är att göra det med tid och tålamod, talanger behöver inte känna stress att lyckas just nu utan få chans att växa in i det.

Källa: Pressmeddelande

Den här artikeln handlar om: