JAS-Tisdag
Foto: Roberto Garcia

Sveriges bästa poängplockande 04:a i JAS

ANNONS

Trots att Ella Zetterstedt har två juniorår kvar blev årets JAS-säsong den sista med barndomskompisarna i Landvetter.

Årets JAS-säsong fick ett abrupt slut när de sista omgångarna stoppades och Innebandyfesten ställdes in på grund av Coronakrisen. Men en spelare som har flera säsonger kvar att se fram emot i JAS är 04-födde Ella Zetterstedt som vann poängligan i grupp F och slutade på en femte plats i Sverigeligan.

- Det är så klart kul men det känns inte värt något nu när allt bara avbröts. Jag hade verkligen sett fram emot att spela klart säsongen och se hur långt vi kunde ta oss, säger Zetterstedt till Innebandymagazinet.

Med en poängsnitt på 3,23 poäng per match delade Zetterstedt femteplatsen i Sverigeligan med Lunds Ebba Törngren vilket innebär att de båda är Sveriges bästa poängplockande 04:or. Men vad behöver man för egenskaper egentligen för att bli en poängmaskin?

- Man måste tycka om att träna och gilla att tävla. Jag känner själv att det går bäst när vi har ett bra spel i laget och har roligt. Tänker man för mycket på att göra mål så låser det sig lätt så jag försöker jobba för mina kompisar på planen så blir det ofta bra på något sätt. Jag har fått spela med väldigt bra spelare i min femma under säsongen och vi har verkligen spelat för varandra vilket jag tror är viktigt för att göra poäng.

Supertalangens Landvetter låg på en tredjeplats när det återstod en omgång av säsongen och det var fyra lag som slogs om de två play off platserna och det skiljde bara två poäng mellan ettan och fyran i tabellen.

- Jag tycker mycket smågrejer har gått emot vårat lag från start men vi har kämpat oss igenom det. Samtidigt har vi också spelat riktigt bra innebandy i många matcher. Jag är jättebesviken på hur allt slutade för jag ville verkligen vara med och ta laget till Innebandyfesten.

Även om Zetterstedt har två JAS-säsonger kvar så blir det inte spel med Landvetter något mer eftersom hon flyttar upp till Umeå till hösten för att gå på riksinnebandygymnasiet.

- Det känns jättetråkigt att lämna laget och mina kompisar. Det var inte så här jag ville avsluta min sista tid med mina lagkamrater i Landvetter. Men det ska bli spännande att flytta och jag ser fram emot att klara mig mer själv och träffa nya människor. Sen ser jag fram emot att spela med det nya laget och att utvecklas.