JAS-TISDAG
Foto: Daniel Sannerholm

SSL och allsvenska klubbar jagar JAS-spelare

ANNONS

Säsongens näst bästa poängmakare i JAS är en jagad man i dessa tider.

Varla IBK är en av säsongens positiva överraskningar i JAS och när säsongen avbröts för Coronaviruset låg de på en överraskande andra plats i grupp J och hade säkrat en play off plats. Dessutom så vann Adam Torkelsson gruppens poängliga. 

- Min JAS-säsong har varit otroligt inspirerande med väldigt bra träningsmöjligheter både under försäsong och under säsongen. Att få spendera säsongen med mitt Varla och fått vara med att lyfta oss till en otippad andra plats i vår grupp har varit riktigt roligt. Sedan att jag har gjort mycket poäng har givetvis gjort det hela ännu roligare, säger Torkelsson till Innebandymagazinet.

Varlastjärnan hamnade på en andraplats i Sverigeligan med säsongens näst bästa poängsnitt av alla JAS-spelare på herrsidan. Han snittade 4,25 poäng per match och dessutom så gjorde han mest antal mål av alla med 36 stycken fullträffar. 

- Att göra mycket poäng handlar mycket om att vara bra på att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle. Dessutom att ha en offensiv spelstil gör det hela lite enklare. Sedan att kunna överlista målvakter är ingen dum egenskap det heller. Givetvis är det viktigt med bra medspelare som jag har haft förmån att ha under säsongen där alla kompletterar varandra.

Vad säger du om att säsongen avbröts när ni var klara för kval?

- Det är självklart väldigt tråkigt beslut och det tycker vi alla. Men det är samtidigt det beslut som behövde tas för att vi ska kunna bli av med corona-viruset. Allra tråkigast blir det för alla födda 01 som hade sitt sista JAS-år iår. Men det viktigaste just nu är att vi tillsammans kan få bort viruset så snabbt som möjligt så vi kan dra igång alla serier igen.

17-åringen har även spelat i Herr1an med Varla som slutade på en sjunde plats i Södra Götaland. Men var det blir spel nästa säsong är i dagsläget oklart då både lag från SSL och Allsvenskan har hört av sig. Men vilka det är vill inte Torkelsson gå in på.

- Det har varit några klubbar som har hört av sig angående nästa säsong. Det är just nu väldigt öppet vart mitt beslut kommer landa någonstans, men det viktigaste för mig är en bra utveckling och mycket speltid.