JAS-TISDAG
Foto: Patrik Palm och Christofer Axelsson

Poängdrottningen i JAS 2019/20

ANNONS

Minna Karlsson hade det bästa poängsnittet av alla JAS-spelare på damsidan.

17-åriga Minna Karlsson har haft en fantastisk säsong där hon vann poängligan både i JAS och i allsvenskan. Supertalangen var en väldigt stor anledning till att IBK Lund sprang igenom Juniorallsvenskan utan att tappa en enda poäng samt att Lund vann den södra allsvenskan och gick upp till Superligan.

- Det har varit en bra säsong resultatmässigt med serievinst i både JAS och allsvenska. För mig själv har säsongen varit lite upp och ner, med min hjärnskakning i november. Jag tyckte att det tog ett tag att komma tillbaka till min form igen. Samtidigt som jag tror att tiden utan spel hjälpte mig tänka igenom vad jag ville förbättra med min spelstil tills när jag skulle komma tillbaka, säger Karlsson till Innebandymagazinet.

Med ett poängsnitt på 4,78 poäng per match blev hon poängdrottning i JAS och den spelaren som gjorde mest poäng av alla de 1501 spelare som spelade en match i Juniorallsvenskan denna säsong.  

- Det är såklart roligt att få den utmärkelsen.

Vad behöver man ha för egenskaper för att bli en poängmaskin?

- De egenskaper man bör ha är väl en bra spelförståelse, mod till att våga göra det man övat på på träningarna och en förmåga att skapa lägen. Sen är det också en stor fördel att ha bra medspelare.

Lund gick obesegrade genom JAS och ni var storfavoriter till SM-guldet. Hur kändes det att Innebadyfesten ställdes in då plus att det var ditt sista juniorår?

- Det är såklart jättetråkigt, vi som lag var väldigt taggade och hade stora förhoppningar, samtidigt så förstår man beslutet. Det tråkiga är att man inte visste om när man spelade sin sista juniormatch.

Med tanke på din succésäsong både i JAS och allsvenskan samt att ni gick upp till SSL, hur går tankarna inför nästa säsong?

-   Jag trivs i Lund just nu.