NERFLYTTNINGEN
Foto: Magnus C Lydahl

Lagkaptenen hyllar konkurrenternas aktion - "Betyder jättemycket"

ANNONS

Fyra dagar efter beskedet: "Tomt och orättvist och det är svårt att acceptera".

Det har nu gått fyra dagar sedan Dalen fick beskedet att man spelar i allsvenskan till nästa säsong, och det har varit några dystra dagar för laget som därefter bland annat startat en namninsamling för att söka stöd mot fredagens beslut.

- Det har varit några intensiva dagar. Det känns väldigt tomt och orättvist och det är svårt att acceptera helt enkelt, säger Dalens lagkapten Clara Forssén till Innebandymagazinet. 

Laget samlades sedan under lördagen och det var en dämpad stämning hos Dalen-spelarna.

- Det var väldigt dystert när vi sågs på lördagen där efter beskedet. Den stämningen gick definitivt att ta på, det var inte många ord som sades men samtidigt kändes vi enade i att det här kommer vi ta vidare och så får vi se vad som händer.

Dalens namninsamling har i skrivande stund samlat in över 1700 namn och det fortsätter att öka dagligen.

- Det är fint att så många visar sitt stöd även om det i dagsläget  kanske inte förändrar förbundets beslut. Jag såg senast att Pixbo gick ut och stöttade oss offentligt och jag hoppas att fler föreningar kan tänka sig göra samma sak. Jag tror inte att någon hade accepterat läget om man hade hamnat i samma situation.

Att en SSL-konkurrent går ut och stöttar er så här, vad betyder det?

- Det betyder jättemycket. Det visar någonstans på att det finns viktigare saker och i ett sånt här läge ställer vi upp för varandra i Innebandysverige, det är jättefint.

Efter fredagens beslut har reaktionerna som Forssén och laget fått varit stöttande.

- Många känner med en och att beslutet som förbundet fattat är helt sjukt, och jag kan inte på något sätt förstå hur man kunde komma fram till det. Jag tror inte att någon i Innebandysverige kan förstår hur de resonerar, det känns ologiskt och osportsligt och väldigt oseriöst. En skandal helt klart.

Under gårdagen kom också beskedet att Dalen anlitat en advokatbyrå som ska hjälpa laget skriva en överklagan på beslutet, men med en oviss utgång så har Forssén svårt att svara på lagets chanser att få spela i SSL även i höst.

- Jag vet faktiskt inte. I det här läget litar jag på att Urban(Karlsson) och dalen gör allt de kan för att lösa det här men med tanke på hur sjukt beslutet är känns det konstigt om det skulle gå igenom när det kommer till högre instanser, men jag vet faktiskt inte. Jag hoppas verkligen på att vi får vara kvar i SSL med tanke på hur osportsligt det här är.

När beskedet kom att säsongen skulle avbrytas hade Dalen sex poäng kvar att spela om och två poäng upp till Warberg, och även om det var ett tufft läge inför de sista två omgångarna så var känslan i laget god.

- Det är klart att det var ett tufft läge och det har varit en tuff säsong rent generellt. Men i ett sånt här läge när man krigar för sin överlevnad, och vi hade en bra känsla i truppen, så kan allt hända i de sista omgångarna. Rent personligen tror jag att vi hade goda chanser, det är svårt att svara på men det känns bara helt ovärt att inte få spela om det.