JAS-tisdag
Foto: Adam Troy

En privat Innebandyfest kan bli av på damsidan

ANNONS

Föreningarna som har gått vidare till play off i JAS på damsidan har gått samman och kan arrangera en privat Innebandyfest.

Beslutet att avsluta årets JAS-säsong och ställa in Innebandyfesten för HJ18 och DJ17 men inte för P16 och DJ18, som skjutits upp, har upprört många i innebandy-sverige. En av de som inte tyckte om beslutet var Åkersbergas JAS-tränare på damsidan Andreas Berglind. Men istället för att gnälla över beslutet så agerade han och kontaktade övriga föreningar som gått vidare till play off  och tillsammans gjorde de en skrivelse till förbundet.     

- Först vill jag vara väldigt tydlig med att vi står bakom förbundets beslut när det gäller uppehållet för innebandyn i Sverige. Prio måste vara att få bukt med Coronaviruset och hindra smittspridningen. Innebandyn får i sådana här lägen komma i andra hand, säger Berglind till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vårt förslag skickades in innan förbundet hade kommit ut med ett slutgiltigt besked angående resten av säsongen, och tanken med förslaget var att det skulle gälla när innebandyn kunde dra igång igen efter Corona.

Vad gick ert förslag ut på?

- I stora drag gick förslaget till förbundet ut på följande punkter:

- Om man skulle slutföra SM, kvalspel med mera så ville vi att förbundet inte skulle glömma juniordelen. Vi läste att det finns funderingar att spela klart DJ18- och P16-SM men varför då inte även DJ17? Juniorerna är framtiden!

- JAS har spelats under nästan en hel säsong och det känns viktigt att spelarna ska få möjlighet att spela ett SM-slutspel. Det är otroligt många som har jobbat hårt för att nå ett SM-slutspel och för F02-kullen är detta sista chansen att spela i ett sådant. Innebandyfesten är och har varit en dröm för många under junioråren.

- Den absolut största delen av spelarna som skulle spela i Innebandyfesten kommer att ha långa, framgångsrika karriärer inom innebandyn, men det finns också duktiga spelare som vacklar angående framtiden. I detta "vakuum" som uppstår, så tror vi att ett SM-slutspel att se fram emot, skulle vara en positiv punkt som kan hjälpa till att behålla ytterligare några stycken spelare inom sporten.

- Om förbundet känner att uppgiften med att anordna Innebandyfesten vid ett senare tillfälle är bekymmersam, så poängterade vi att viljan från klubbarna är STOR och att förbundet kunde få hjälp av oss klubbar med evenemanget.

Om förbundet står fast vid sitt beslut att lägga ner JAS-säsongen så har föreningarna planer på att arrangera en egen Innebandyfest för alla lag som gick vidare till play off.

- Vi har inte fått någon återkoppling från förbundet än. Osäkerheten kring den närmaste framtiden är självklart stor, men vi har haft lite lösa diskussioner med klubbarna på tjejsidan om att köra en egen Innebandyfest (även om vi strävar efter att ha förbundet med på det här). Exakt hur ett sådant upplägg skulle kunna se ut är för tidigt att säga i dagsläget.

Föreningarna vill också ha svar på hur förbundet tänker angående spelarna som fick avsluta sina juniorkarriärer på detta snöpliga vis.

- Vi är också många som undrar vad Innebandyförbundets plan är för dessa spelare vars ålder nu går ut för spel kommande säsong och hoppas verkligen att man inte glömmer bort dem och gör det enkelt för sig att bara ta bort detta år och på så sätt också tar bort deras drömmar inom denna sport.

Har ni även pratat med klubbarna på killsidan och involverat dem i detta?

- Har hört att man tänker likadant på killsidan , men det får de klubbarna kommentera själva.