Avslutade säsongen 19/20
Foto: Per Wiklund

Täby-stjärnan om framtiden - "Ska börja fundera nu"

ANNONS

Fick aldrig chansen att försvara SM-guldet: "Våra chanser att skrälla igen fanns där".

I fredags kom beskedet att säsongen 19/20 var över och att seriesegrarna IKSU blev utsedda till svenska mästare på damsidan. Detta innebar att fjolårsmästarna Täby aldrig fick chansen att försvara SM-guldet i årets slutspel - och att säsongen avbröts var ett besked som Täby mottog med sorg.

- Jättetråkigt såklart. Det är ju trots allt slutspelet man har gått och väntat på hela året, så såklart ett jättetråkigt besked men det var ju ett väldigt viktigt beslut med tanke på att hälsan går först tycker jag. Alla i laget var besvikna men förstod ändå förbundets beslut, säger Täbys Lisa Carlsson till Innebandymagazinet.

Att ni inte fick chansen att försvara guldet, hur surt var det?

- Det är väldigt surt skulle jag nog säga. Som jag sa innan så är de här slutspelsmatcherna det vi har gått och väntat på. Vi hade en plan och hade något bra på gång och hade kanske kunnat försvara guldet, men nu blev det tyvärr inte så.

Täby slutade på en sjätteplats i tabellen när serien avslutades. I fjol slutade man på en fjärdeplats när grundserien var avklarad innan man tog sitt historiska SM-guld - och lagets chanser att gå hela vägen i år igen såg Carlsson som stora.

- I ett slutspel kan allting hända så de chanserna var stora. Vi är ett lag som i stort sett varje säsong höjer oss till slutspelet, så våra chanser att skrälla igen fanns där skulle jag säga. 

Hur ser du på det faktum att man delade ut SM-guldet till IKSU?

- Jag tycker att det är tråkigt att vi inte fick spela om guldet och det är kul för IKSU att de vann, men jag tror att de hellre hade vunnit på det vanliga sättet att man fick spela slutspel och ta sig till Globen och vinna finalen. Så roligt för dem men jag hade hellre sett att vi fått spela om guldet.

För Carlsson, som har haft en spikrak uppåtgående utvecklingskurva och bland annat var VM-debutant i december, väntar nu lite betänketid på framtiden då hon sitter på ett utgående kontrakt med Täby.

- Oj, jag har inte ens börjat fundera i de banorna för jag var så fokuserad på att fullfölja den här säsongen. Jag får se lite grann, jag ska börja fundera nu på vad jag vill göra och så vidare.

Men är det Täby som gäller eller kan du tänka dig flytta?

- Just nu är det Täby som jag tänker på framförallt. Jag pluggar här hemma i Stockholm och trivs väldigt bra, men vi får se helt enkelt.

På frågan hur hon skulle summera Täbys säsong, som bland annat innehöll ett Champions Cup-guld, menar Carlsson att den varit upp och ner.

- Vi har väl blandat och gett lite som det brukar se ut skulle jag säga. Vi har varit bra i perioder och haft lite dalar där vi varit sämre, men i slutet nu kändes det som att vi hade något bra på gång inför slutspelet. Det var tråkigt att vi inte fick visa upp oss något mer den här säsongen.

TV: Se Lisa Carlssons sista SSL-mål för säsongen 19/20.