Avslutade säsongen
Foto: Per Wiklund

Storvretakaptenen rasar mot beslutet att dela ut SM-guld: "Patetiskt"

ANNONS

Fick se ärkerivalerna ta SM-guld utan slutspel: "Man delar inte ut ett guld utan man vinner och förtjänar ett guld".

I fredags slog beslutet ner att innebandysäsongen 19/20 är över och att det inte blev något slutspel. På herrsidan blev seriesegrarna Falun utnämnda till svenska mästare och tilldelades SM-guld för säsongen 19/20.

Nu har några dagar gått sedan beslutet kommit och för Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson var beslutet att avbryta säsongen 19/20 det rätta.

- Nej men att det var rätt beslut att avsluta säsongen. Sen såklart att det känns skit och tråkigt på alla möjliga sätt, men det är som det är, säger Mattias Samuelsson till Innebandymagazinet.

Men det faktum att man valde att dela ut ett SM-guld den här säsongen är inte något som Samuelsson anser var rätt.

- Jag tycker att det är ett patetiskt beslut helt enkelt. Det är inte Faluns fel, såklart, men jag tycker inte att det går till så. Man delar inte ut ett guld utan man vinner och förtjänar ett guld och hittills har vi inte tävlat om det. Vi har tävlat om att få välja Helsingborg först i slutspel, vi har inte tävlat om SM-guldet och då kan man inte dela ut det. SM-guld är något man förtjänar över tid.

Tycker du att man borde ha gjort som i hockeyn och frusit serierna?

- Självklart. Det tycker jag absolut.

36-årige Mattias Samuelsson skrev inför årets säsong på ett nytt ettårskontrakt och kaptenen har varit en viktig pusselbit i Storvretas lagbygge den här säsongen, likt så många innan. Till nästa säsong är det dock oklart hur det blir för Samuelsson.

- Jag tänker inte alls kring nästa säsong just nu, jag har precis avslutat den här och det är för tidigt än. Det har varit min process hela säsongen att det här förmodligen varit min sista säsong och nu känns det ännu mer så - varför ska jag lägga ner tid på det här när det delas ut guld till höger och vänster? Just nu är jag inte sugen, men vi får se när jag får lugna ner mig lite.

Att det blev som det blev nu, du tror inte det kan sporra dig om en månad eller så att köra en säsong till?

- Tvärtom.

Varför då?

- Jag tycker att det här är inget beslut jag är stolt över att innebandyn har tagit, helt enkelt ungefär.

På frågan hur Storvretakaptenen skulle summera lagets säsong är Samuelsson kluven.

- Den är inte klar än, så känns det. Vi fick inte göra färdigt det vi höll på med. Vi gjorde ett seriespel som kanske inte var optimalt men vi var väl förberedda inför det som komma skall både mentalt och fysiskt. Det hade varit kul att fullfölja, men svårt att summera en säsong som inte är över.

TV: Storvretas sista två mål för SSL-säsongen 19/20

Du kanske även vill läsa:
EXTRA: Säsongen avslutas - Falun och IKSU Svenska Mästare
EXTRA: Säsongen avslutas - Falun och IKSU Svenska Mästare
Den här artikeln handlar om: