#ibsilly
Foto: Tomas Brandt Wangel/Per Wiklund

Klart: RIG-kaptenen har gjort sitt SSL-val

ANNONS

För andra året i rad värvar Jönköping en lagkapten från RIG Umeå.

För en dryg vecka sedan kunde Innebandymagazinets sillybloggare Mr. Silly avslöja att RIG-kaptenen Annie Bokelund var aktuell för spel i SSL-klubben Jönköping till kommande säsong - och så blir också fallet. Detta bekräftar nämligen Jönköping genom ett pressmeddelande under måndagen där man meddelar att man kommit överens med Bokelund, och hon blir därmed lagets första nyförvärv inför säsongen 20/21.

- Nu efter tre år på Rig och i Umeå känner jag att jag först och främst ville flytta lite mer söder ut och komma närmre familjen. Jag har från första gången jag provtränade med JIK haft en bra känsla runt laget och föreningen och blivit väl mottagen. Sedan känner jag några spelare sen innan och har alltid haft ett gott öga till Jönköping som stad, det finns bra möjligheter till både jobb och plugg. Jag ser jättemycket framemot nästa säsong och tror den kommer bli grymt kul och väldigt lärorik, säger Annie Bokelund i ett pressmeddelande.

Det här blir också andra året i rad som Jönköping lyckas värva lagkaptenen från RIG Umeå då man ifjol knöt till sig Clara Olofsson.

Bokelund har tidigare varit med och tränat med Jönköping och har då imponerat på bland annat tränaren Johan Ivarsson.

- Under de två senaste säsongerna har Annie tränat med oss på en del lov och vi har verkligen gillat det vi har sett och haft kontinuerlig kontakt, Annie är en hybridspelare som är stark i närkampsspelet, har bra fart under fötterna och ett väl utvecklat spelsinne. Hon kommer att passa mycket bra in hos oss och våra höga ambitioner matchar varandra, säger Johan Ivarsson i ett pressmeddelande.

Totalt blev det 10(4+6) poäng för Annie Bokelund säsongen 19/20 i allsvenskan, och till hösten blir det alltså SSL-debut tillsammans med Jönköping som väntar.

TV: Bokelund gör tre av sina fyra mål denna säsong i samma match

Den här artikeln handlar om: