#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Guldtränaren väljer mellan tre olika klubbar

ANNONS

Andreas Harnesk berättar: "Tränarbranschen är en otrygg bransch och jag måste tänka på mitt liv långsiktigt".

Andreas Harnesk lämnade Storvreta under uppmärksammade former tidigare under säsongen och klev en tid senare in i Västerås Rönnby som han lotsade till en sjundeplats i SSL Dam innan säsongen avslutades. I helgen kunde Sportexpressen avslöja att SSL-nykomlingarna Team Thorengruppen har Andreas Harnesk på sin radar och att man gärna vill knyta den tidigare guldtränaren till sig.

- Vi erbjuder honom en heltidsanställning. Huvudparten av hans uppdrag kommer i så fall vara kopplat till SSL-laget men det kommer vara bredare än så, sa Team Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström till Expressen då.

För Innebandymagazinet berättar nu Andreas Harnesk om hur hans tankegångar går för tillfället angående framtiden.

- Jag kommer att bestämma mig inom några dagar eller kanske tidigare än så till och med om vilken klubb det blir. För mig har det varit viktigt att det ska kännas bra med ledarstaben och allt runtomkring och att laget känns hungrigt, samtidigt som jag tycker att tränarbranschen är en otrygg bransch och jag måste tänka på mitt liv långsiktigt, säger Andreas Harnesk till Innebandymagazinet.

Hur menar du med långsiktigt?

- Jag funderar på hur långt klubben tänker med mig och vad jobbet i klubben kan innebära sen om jag skulle sluta som tränare eller om jag skulle behöva ta en paus en dag. Jag vill inte ha ett tränarjobb och sen när det tar slut så vet jag inte vad jag ska göra sen, det är viktigt att kunna kombinera det privata livet med tränaryrket.

Du har ju blivit erbjuden en anställning i Team Thorengruppen, hur ser du på den?

- Jag vill inte kommentera vilka klubbar det är som kontaktat mig utan det får vara upp till dem. Det känns schysstast från min sida att inte berätta vilka som hört av sig.

Men Harnesk berättar att det rör sig om tre klubbar i dagsläget som han funderar kring.

- Nu har jag väl sållat ner det under de senaste dagarna till tre stycken där det lutar mer åt någon av dem.

När vill du ta ett beslut?

- Inom de närmsta dagarna, sen om det blir idag eller imorgon det vet jag inte. Men innan veckan är slut garanterat.

Vad säger du annars om den här säsongen som varit med både Storvreta och Rönnby?

- Storvretahistorien har jag försökt släppa, jag var nöjd med resultaten vi skapade och så och det kommer säkert bli jättebra för Storvreta i framtiden. Men jag är jäkligt glad att jag varit med Rönnby för jag var lite tveksam att hoppa på det först men laget har varit fantastiskt inklusive ledarstaben och alla runtomkring. Vi vann ganska mycket på slutet också och det kändes som ganska övertygande segrar också.