#ibsilly
Bilder: InnebandyallsvenskanTV

Sportchefen om nytillskottet i Lillåns ledarstab

ANNONS

Byter klubba mot taktikblock: "Var snack om det redan förra året,"

Förra veckan stod det klart att allsvenska Lillån tappar huvudtränaren Harman Haurami till nästa säsong, detta berättade Haurami i en intervju med Innebandymagazinet där orsaken till att han lämnade var för att han skulle flytta hem. Haurami meddelade också att han gärna ville fortsätta tränarkarriären och att det var några föreningar som redan hade kontaktat honom.

- Det är några föreningar som har hört av sig inför nästa säsong men även de ligger några timmar bort från Jönköping, då har inte det varit så aktuellt. Jag vill gärna fortsätta ägna mig åt innebandyn men det ska då vara relativt nära med reseavståndet, sa Harman Haurami till Innebandymagazinet då.

Lillåns arbete för att tillsätta nästa års ledargrupp pågår för fullt och nu står det klart att en del av denna är klar då Marcus Saarväli nu byter klubba mot taktikblock och istället blir tränare, detta rapporterar NA. Till NA berättar också Lillåns sportchef Jens Karlsson att det var snack om att Saarväli skulle byta inriktning redan förra året.

- Han har varit i klubben längst av alla i laget och han har även bakgrund som ledare i Jas-laget och i division 2. Han är ung, ambitiös och han har en otrolig innebandykunskap. Det var snack om det redan förra året, men då ville han köra ett år till. Nu kände han att hungern inte finns på samma sätt, men coachdelen brinner han för. Då vill vi ge honom chansen, säger Jens Karlsson till NA.

Lillån slutade på en sjundeplats i allsvenskan södra och kan därmed se fram emot ytterligare en säsong på näst högsta nivån. Och till nästa säsong tar man sikte uppåt, menar Karlsson.

- Man kan se det på flera sätt. Vi har gjort mycket mål framåt, vilket varit vårt aber förut. Vi har dock släppt in alldeles för mycket mål. Samtidigt tar vi mycket poäng och är klara för vår tredje raka säsong i allsvenskan och det är längesen Lillån gjorde det. Vi är ändå nöjda och nu har vi etablerat oss i allsvenskan, så nu gäller det att sikta uppåt.

TV: Se Lillåns Marcus Saarväli göra sitt sista mål för säsongen 19/20.

Du kanske även vill läsa:
Allsvensk succétränare söker nya utmaningar
Allsvensk succétränare söker nya utmaningar