Foto: Anton Måård

Skriver nytt tvåårskontrakt med Kalmarsund

ANNONS

Spelat fyra säsonger i klubben - nu blir det minst två till för rutinerade Sara Waktel.

Sara Waktel kom till Kalmarsund från SSL-laget Endre inför säsongen 2016/17, inför föreningens första säsong i högstaligan. Nu har hon förlängt sitt kontrakt med föreningen till 2022.

– Det känns bra att jag förlängt med FBC Kalmarsund då jag vill fortsätta utvecklas som spelare i en miljö som strävar mot att bli bättre och nå innebandyns finrum. Efter denna säsong där jag tyvärr blev långtidsskadad känns det extra bra att FBC vill ha kvar mig och att jag kan sträva mot att komma tillbaka till en miljö som är bekant. Det känns även bra att fortsätta vara en del av damidrotten och därmed kämpa mot en mer jämställd idrott, säger Waktel i ett pressmeddelande.

Adam Kallenberg i elitkommittén är nöjd att Waktel blir kvar i "Sundet":

– Med sin oömma och uppoffrande spelstil personifierar Sara mångt och mycket det vi vill stå för i FBC Kalmarsund. Från föreningens sida är vi mycket glada att spelaren och människan Sara har valt att fortsätta sin karriär hos oss.

Sara har tidigare spelat i Svenska Superligan - två säsonger med Endre och en säsong i FBC Kalmarsund, något som är viktigt för truppen, menar Kallenberg.

– I en trupp som innehåller många unga spelare betyder det mycket att ha en spelare som Sara, som har varit med på högsta nivån tidigare.

Det nya kontraktet för Sara Waktel och FBC Kalmarsund sträcker sig över säsongen 2021/22.

Den här artikeln handlar om: