Foto: Patrik Palm

IBK Lund är klara för Superligan

ANNONS

Lunds tränare Johan Gustafsson om chockbeskedet att IBK Lund spelar i SSL kommande säsong.

Tidigare idag tog Svenska Innebandyförbundet beslutet att stänga säsongen och att alla kval och slutspel ställs in. En beslut som innebär att Dalen och Skoghall åker ur SSL på damsidan och de ersätts med IBK Lund och IBF Falun.

- Det känns fantastiskt bra och det trodde jag inte när jag tog över laget, framförallt inte att det skulle gå så snabbt. Jag är skitglad och det är vi nog allihopa. Jag är rätt så mållös men tjejerna är grymt duktiga och har lagt ner otroligt mycket tid. Det syns ju överallt då de vinner JAS och cuper lite över allt, säger tränare Johan Gustafsson till Innebandymagazinet.

Vad säger du om SIBF:s beslut?

- Jag är väldigt förvånad måste jag säga. Jag har ju sett hur de bara ställer in allt i andra sporter och inte räknar säsongen överhuvudtaget. Men någonstans tycker jag att det är det mest logiska och mest rättvisa beslutet. Men jag skulle tro att beslutet blev väldigt mycket lättare med tanke på att RIG vann norra serien och att Rönnby vann den västra serien. Då blev det genast mycket mer logiskt men samtidigt tycker jag synd om Dalen som åker ur SSL, de hade ju två matcher kvar att  kämpa om platsen. Man vill ju helst att allt ska avgöras på planen men jag tycker att vi förtjänar att gå upp, tjejerna har gjort ett hästjobb.

Hur ska ni fira att ni gått upp till SSL?

- Vi passade på att fira seriesegern förra helgen när vi inte fick spela någon match då. Vi har varit helt inställda på att spela kval så vi har inte förberett för något firande alls. Men det ska väl inte vara så svårt att fixa en fest för att fira detta, det är betydligt svårare att gå upp från allsvenskan till SSL än vad det är att ordna en fest. Så det kommer vi nog lösa.

Hur pass bra förberedda är ni för att spela i SSL?

- Vi har en bra spelartrupp och jag tror att vi kommer få behålla de flesta, vilket underlättar. Vi för också dialog redan med flera spelare så det kommer nog dyka upp några nya spelare också. Ekonomiskt är vi så väl rustade som vi kan vara, vi är Skånes största innebandyförening och framtiden känns väldigt spännande just nu. Vi är stolta och glada över vad vi åstadkommit denna säsong och det var nog inte många som trodde på oss inför säsongen. Men vi började jobba mot SSL när vi såg att det fanns en chans och vi har haft styrelsen bakom oss sedan dess. Det känns som vi är redo för SSL på alla plan.