SSL 20/21
Foto: Jbpictures

Fagerhult Habo klara för spel i SSL Herr 20/21!

ANNONS

För första gången någonsin spelar Fagerhult Habo i SSL Herr: "Stolt och glad".

Idag stod det klart att det inte blir något SSL-kval till herrarnas eller damernas högstaliga utan att seriesegrarna i allsvenskan norra och södra avancerar till SSL Herr. För seriesegrarna i Allsvenskan Södra, Fagerhult Habo, innebär det att man nu kvalificerat sig för spel i landets högstaserie till säsongen 20/21.

- Det känns ju lite overkligt, det gör det med tanke på hur det har blivit och hur det har utvecklat sig. Det är en märklig känsla får man ändå säga, säger Fagerhult Habos tränare Johan Kihlblom till Innebandymagazinet.

Det här med att ni missade kvalfesten, hur ser du på det?

- Det är klart att just den biten är oerhört tråkig. Vi hade sett fram emot att spela ett kval och det är inget att hymla om att vi helst hade säkrat det på planen. Men sett till hur situationen ser ut förstår vi att det inte gick att genomföra och jag tycker ändå att det här bland många orättvisa förslag är det mest rättvisa att lagen som vunnit serien går upp. Jag tycker att vi har gjort en jäkligt bra säsong och är ändå stolt och glad över det.

Och ikväll väntar ett riktigt SSL-firande för Fagerhult.

- Vi ska faktiskt åka upp till Habo och stötta de lokala restaurangerna där och se till att fira tillsammans. Det blir en trevlig kväll.

TV: Se när Fagerhult Habo säkrade seriesegern i Allsvenskan Södra 19/20

Vad betyder det här för Fagerhult som förening?

- Det betyder nog jättemycket, sen kanske det är en fråga man egentligen ska ställa till folk som varit i klubben längre. Men klart en milstolpe och något som alla som jobbat i Fagerhult genom åren kan vara stolta över.

I vanliga fall brukar lagen som kvalar till SSL Herr vara sent klara för Superligan, men istället så har Fagerhult nu fått rekordmycket tid och ska nu ta tillvara på den extratiden som har givits.

- Jag sa det till någon annan som ringde att i vanliga fall är man sist ute när man går upp till SSL. Nu har vi fått nästan mer än en månad extra och varenda fördel man kan dra nytta av som nykomling ska man dra nytta av. Vi runtomkring samlas redan nästa vecka och tar tillvara på den här extramånaden vi fått. Klart en fördel sett hur det brukar vara och sett till hur Warberg och Visby hade det förra året.

Och Kihlblom medger att man kan komma att leta efter lite spets på sillymarknaden nu när SSL-avancemanget är klart.

- Det är klart att vi kommer leta efter att ta in någon typ av spetsspelare men samtidigt har vi en bred trupp som vi är nöjda med. Vi kommer inte värva in 10 spelare och göra något helt nytt utan vi kommer köra vidare på det här racet och sen försöka krydda upp det. Men någonstans är vi inte Storvreta som kan kasta pengar runtomkring oss, vi har en verklighet att förhålla oss till och det ska passa in i den ramen. Men vi kommer leta efter det vi kan.

Den här artikeln handlar om: