Innebandyfesten inställd
Foto: Emma Aspenberg

Supertalangen fick varken spela play off eller kvala

ANNONS

Storvretas nyförvärv fick ingen rolig avslutning på sin säsong i Herr1an och JAS.

I helgen meddelade förbundet att JAS-säsongen är över och att Innebandyfesten är inställd på grund av Coronaviruset. Ett beslut som upprört många föreningar och spelare framförallt för att tanken är att DJ18 och P16-SM ska spelas klart om det går men inte JAS på dam- och herrsidan.

- Jag vet inte vad jag tycker om det. Jag fattar det, hälsan först och så vidare men tycker att det var ett lite stressat beslut. Man kunde ju försökt skjuta upp beslutet någon vecka eller 2 för att se vad som händer, men det är vad det är och det känns tråkigt iallafall, säger Liam Åström till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vet inte om jag hade velat se ett annat beslut. Men man kunde haft lite is i magen och skjutit på det tycker jag. Sen om det inte är bättre om 2 veckor eller nåt sånt så hade man kunnat ställa in det då.

18-åringen har en bra säsong bakom sig framförallt i Herr1an med Värmdö där han öste in 61 poäng och vann Östra Svealands poängliga. Satsningen i Värmdö har gjort att Åström inte spelat mer än 9 matcher med Ingarö i JAS som det blev 34 poäng på.

- Jadu. Jag vet inte hur man ska summera min egen JAS-säsong. Det är svårt att hitta motivationen till de flesta matcherna jag spelat i JAS. Man kan väl sammanfatta det med att jag gjorde ingen succé iallafall.

Ingaröstjärnan tar den inställda Innebandyfesten med ro men när det inställda kvalet till allsvenskan kommer på tal så ilsknar han till ordentligt.

- Det är ju samma sak i Herr1an. De sket i att ha is i magen och la ner kvalet till allsvenskan helt och hållet. Medans man skjuter upp beslutet på vad man ska göra med kvalet till SSL. Det är för mig helt orimligt, men det är vad det är.

Video: Åström visar upp sina skills i U19-landslaget

Besvikelsen är stor över att han inte fick slutföra säsongen med att spela upp Värmdö till allsvenskan. Men oavsett hur det hade gått i kvalet eller inte så kommer Åström varken spela i Herr1an eller allsvenskan nästa säsong då han är klar för spel i SSL med Storvreta. 

- Det var något som jag jobbat för hela säsongen så det är klart att det känns tråkigt. Nästa mål just nu i och med att den här säsongen är slut blir att landa i Uppsala och jobba för att ta en tröja i Storvreta.