#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Innebandylegendaren blir tränare

ANNONS

Dalenikonen gör comeback i hetluften nästa säsong som tränare.

Förra säsongen la Dalenikonen Mattias Wallgren klubban på hyllan efter 18 säsonger i högstaligan i både Sverige och Schweiz. Men det blev bara ett sabbatsår för nästa säsong är han tillbaka i hetluften igen. Den före detta landslagsspelaren ska nämligen förstärka tränarstaben i Dalens Herr1an-lag och tillsammans med befintliga tränaren Tommy Larsson utveckla morgondagens Dalenstjärnor. 

- Fantastiskt kul och oerhört inspirerande,  "Walle" har en unik erfarenhetsbank och är en naturlig ledare. Vi har känt varandra under några år och han är precis det vi vill att en Dalenspelare ska stå för - "Elit rakt igenom". Våra unga spelare kan inte få en bättre förebild att jobba tillsammans med, säger Tommy Larsson i ett pressmeddelande.

Med 12 säsonger i Dalen bakom sig så finns det nog inte så många andra som vet bättre än Wallgren vad som krävs för att bli morgondagens Dalenstjärna.

- Jag känner mig oerhört laddad över att ta klivet ner i båset igen efter ett år på läktaren. Vi verkar under rådande omständigheter gå en speciell säsong, i många bemärkelser, till mötes men jag hoppas kunna tillföra stabilitet, erfarenhet och kunskap till en ung och spännande grupp spelare, säger Mattias Wallgren och fortsätter:

- Både min och Tommys målsättning är att spela en modern, högintensiv och attackerande innebandy, för att vi tror att det kommer utveckla klubbens unga, lovande spelare mest och bäst förbereda dem, på vad som kommer att krävas för att spela regelbundet i SSL i framtiden

Dalens klubbchef Urban Karlsson är mycket nöjd med tränarstaben.

- Vi i Dalen är väldigt nöjda att vi lyckats få både Tommy och Mattias att ta på sig uppdraget att utveckla våra spelare i div 1 laget

Den här artikeln handlar om: