#ibsilly

Han ska leda Lockerud tillbaka till allsvenskan

ANNONS

Efter genomklappningen vid årsskiftet - En 25-åring har fått uppdraget att ta upp Lockerud till allsvenskan igen.

Allsvenska nykomlingarna IBK Lockerud Mariestad såg ut att klara nytt kontrakt galant efter halva säsongen. Vi jul låg man på säker mark med god marginal ner till bottenlagen. Men något hände vid årsskiftet och laget tog inte en enda poäng under 2020 och avslutade säsongen med 9 raka förluster och degradering till Herr1an. Nu får Mariestadarna börja om i Herr1an men man siktar på en återkomst och igår presenterade man mannen som ska ta tillbaka Lockerud till allsvenskan.

- Vi ska göra en nystart med fokus på att bygga nytt. Det känns som en spännande utmaning och det ska bli väldigt kul att få var med på den här resan. Nu ska vi sätta oss ner och göra en långsiktig plan. Att åka ur en serie är alltid tufft så det får ta den tid det tar, säger Johan Libäck till Värmlands Folkblad

Video: Lockeruds sista mål i allsvenskan

Libäck som de senaste säsongerna varit assisterande tränare i Karlstads SSL-lag tar sitt pick och pack och flyttar till Mariestad. Han har skrivit på ett 2+2 årskontrakt och kommer förutom att träna Lockeruds herrar även jobba som instruktör på Innebandygymnasiet.

- Det var ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Den stora anledningen till att jag väljer att flytta är att jag får jobba heltid med det jag brinner för, det är få förunnat.

Den här artikeln handlar om: