Foto: Tomas Brandt Wangel

RIG-kaptenen förstår beslutet att ställa in Innebandyfesten

ANNONS

Jonas Grahn berättar om besvikelsen att Innebandyfesten ställs in.

I helgen meddelade förbundet att JAS-säsongen är över och att Innebandyfesten är inställd på grund av Coronaviruset. Ett beslut som upprört många föreningar och spelare framförallt för att tanken är att DJ18 och P16-SM ska spelas klart om det går men inte JAS på dam- och herrsidan.

- Det är såklart jättetråkigt, jag och laget hade sätt fram emot ett playoff och förhoppningsvis Innebandyfesten och vara där och slåss om guldet, säger RIG Umeås Jonas Grahn till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Men jag förstår att de tog det här beslutet för jag ser inte heller riktigt någon annan lösning på hur det skulle kunna spelas just nu, sedan att det skulle hända just nu när det var vårat sista år är såklart extra tråkigt för man vill ju gärna avsluta på bästa sätt.

Även om Grahns sista juniorsäsong inte blev vad han hade tänkt sig, så kan han ändå se tillbaka på juniortiden med glädje.

- Jag kommer i alla fall att se tillbaka på juniortiden och tiden här på RIG på ett positivt sätt och jag har verkligen haft riktigt roligt under mina tre år här uppe och det har givit mig väldigt mycket både som innebandyspelare och som person, så det är något jag tar med mig.

Att spela en Innebandyfest utan publik är ingen idé menar RIG-kaptenen på eftersom att det skulle ta död på upplevelsen.

- Som jag sa innan så ser jag inget annat beslut än det som togs. Att spela ett SM-slutspel inför tomma läktare känns helt meningslöst för stämningen och allt folk är halva grejen med hela Innebandyfesten tycker jag.

Kaptenen får inte avsluta RIG-tiden med något SM-guld men han kan ändå se tillbaka på en bra säsong och blicka framåt mot nya äventyr.

- Jag tycker att min säsong i JAS överlag har varit bra, sedan så finns det såklart några matcher man är mindre nöjd med och så, men överlag så är jag rätt nöjd med min säsong. Mitt nästa mål är att hitta rätt utmaning för mig och kunna ta nästa steg inom min innebandykarriär.