52-årige Raymond Ahlgren är den tidigare innebandyprofilen som är en av deltagarna i årets upplaga av Robinson. Innebandyn har av tradition flera gånger haft med deltagare i TV-programmet. Vilken personlig sak den tidigare SIL-generalen hade med sig på ön? Cyklop och snorkel.
Foto: Linus Nilsson/TV4
Retro

Robinson-deltagaren vände upp och ner på innebandyn på 90-talet

Årets säsong av TV-klassikern Robinson innehåller en deltagare som är en mytomspunnen innebandyprofil som har gjort stort avtryck på svensk innebandy.

Raymond Ahlgren från Stockholm som arbetar som ledarskapscoach är en av säsongens stora TV4-profiler i Robinson 2020. Det är flera som minns hur han vände upp och ner på innebandyn i framförallt Stockholm i slutet av 1990-talet.

Raymond Ahlgren var mannen bakom uppstickarligan Svenska Innebandy Ligan i Stockholm. En liga som med sitt 3 mot 3-spel på liten plan med målvakt blev ett stort samtalsämne. Han utmanade den etablerade innebandyn med en betydligt rakare och tuffare spelstil. Hans egen innebandyliga fick stor uppmärkshet. Ligan utvecklades till ett populärt seriespel som snabbt fick hundratals lag och många tusen aktiva spelare.

– Jag är otroligt stolt över skapelsen. Jag drev ligan själv i elva år innan jag sålde den för en bra peng. Bästa minnet är hur vi skapade en domarstab, en

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: