Foto: Saliibandyliiga/Esa Takalo
Coronaviruset

Finska topplagets fina aktion i kampen mot Coronaviruset

ANNONS

Klubben berättar: "Nu har vi tid och hjärta att hjälpa vårt samhälle"

Säsongen är slut i Finland på grund av det otäcka Coronaviruset, men för Happee vill man göra mer i kampen mot den otäcka sjukdomen. På sin hemsida meddelar man nu att spelarna och ledarna i laget nu ställer upp och hjälper äldre ensamma personer som inte kan handla själva på grund av risken att drabbas av Corona. Äldre människor tillhör en av sjukdomens riskgrupper och har rekommenderats att inte utsätta sig för onödiga risker.

- Människorna i vårt ligateam (spelare och ledningsteam) hjälper gärna till med handeln med ensamma äldre personer som riskerar coronavirus i Jyväskylä fram till i slutet av mars, skriver Happee på sin hemsida och fortsätter:

- Dessutom bor en av våra spelare i Kuopio och är redo att hjälpa någon i bostadsområdet Särkiniemi som kan behöva hjälp.

- Vårt samhälle har alltid stött och hjälpt oss, både i framgångar och i tuffa och svåra tider. Nu har vi tid och hjärta att hjälpa vårt samhälle.

Kampanjen har uppmärksammats i finsk media och har fått mycket lovord. Även på sociala medier har reaktionerna inte låtit vänta på sig där bland annat Cecilia Kohonen hyllar Happees initiativ.

Den här artikeln handlar om: