Foto: Privat
Produktguiden

Klubban som gjort flest poäng i Sverige

ANNONS

126-poängsmannen Kristian Wendel berättar om sin favoritklubba.

Med 126 poäng på 12 matcher är Kristian Wendel landets bästa poängmakare så här långt denna säsong. Den före detta Karlstadsspelaren har hunnit bli 41 år gammal men poängmakeriets fina konst har inte stannat av i utvecklingen för det.

- Det känns jäkligt stimulerande att vara Sveriges bästa poängmakare och det känns väldigt gött att prestera och leverera. Jag är glad över min säsong och mitt ego är större än någonsin för tillfället, säger Wendel med ett stort skratt på bred värmländska till Innebandymagazinet.

Som en äkta prylnörd blir man ju såklart otroligt nyfiken på vad det är för vapen som värmlänningen valt att spela med.

- Unihoc Player+ Feather Light 26 är det som jag spelar med.

Kör du original eller har du pimpat den något?

- Jag har bytt till en grå KH-linda annars är den helt original. Längden ska vara 98 centimeter och skaftet ska vara så hårt som möjligt.

Varför har du valt att spela med just denna klubba?

- Jag har valt Unihoc på grund av att bladet är skönast och bäst att skjuta med enligt mig. Bladen på klubborna är viktigast, skaften är rätt lika ändå bland de olika märkena. Det är i bladet som känslan sitter och det är klart viktigast.

Du har ju hunnit att bli 4...rätt så rutinerad vid detta lag. Vilken är den bästa klubban du spelat med genom åren?

- Jag skulle säga att tidigare i min karriär körde jag med Exel och trivdes extremt bra med det märket, det är nog det bästa märket på klubba jag kört med (sedan blev vi totalsponsrade i Karlstad Innebandy) och då fick man lära sig att köra med Unihoc och det har funkat kanonbra det med. Sedan när man vänjer sig spelar det inte jättestor roll faktiskt men viktigt med material är det såklart, men det är inte klubban som gör spelaren utan spelaren som gör klubba.

Har du några specialgrejer för dig med klubban, någon speciell lindning eller någon speciell hook eller liknande?

- Min specialare är att jag måste ha bra grepplinda annars tappar jag nästan klubban i kraften när jag skjuter. Sedan vinklar jag bladet genom att värma det med varmluftspistol och trampar på bladet så det blir en liten brytning som jag gillar när man ska skjuta slagskott, dippar upp bladet lite annars ganska rak vinkel. Inget krångel eller för mycket vinkel utan man måste kunna passa också så inte för mycket vinkel utan ett enkelt tramp och bryt sedan är det klart

Du var inne på att det är spelaren som gör klubban men visst måste väl materialvalet spela en viss roll också när man öser in över 100 poäng på en säsong?

- Bladet är A och O och får inte vara för mjukt. Jag använder alltid det vita bladet då det är hårdast. Det är skitviktigt när man ska skjuta direkt slagskott och styvheten på skaften ska också vara hårt.

FAKTA

Veckans hetaste sticka: Kristian Wendels val

  • Klubba: Unihoc Player+ Feather Light 26
  • Skaft: Air Pressure Carbon Fibre
  • Blad: Player+ Feather Light medium
  • Flex: 26 mm
  • Längd: 98 cm
  • Linda: KH-grip (grå)
Den här artikeln handlar om: