Foto: Swiss Unihockey/Erwin Keller
Internationellt

EXTRA: Allt innebandyspel stoppas i Schweiz och Tjeckien

ANNONS

Finland, Danmark och Norge har redan gjort det - nu avbryts eller pausas säsongerna i flera länder till.

Coronaviruset fortsätter att stänga ner innebandyligorna runt om i världen. Sedan tidigare är det klart att bland annat norska, danska och finska ligorna temporärt avbryter eller helt stänger ner ligorna för resten av säsongen  - och nu står det klart att även Schweiz stänger ner sina ligor.

Detta meddelade det schweiziska innebandyförbundet på torsdagskvällen och skriver då att man kommer avbryta samtliga ligor och det pågående slutspelet. Spelet kommer heller inte att återupptas utan man väljer att inte kora någon schweizisk mästare den här säsongen.

Under torsdagen meddelades det också att den tjeckiska ligan pausas på obestämd tid på grund av Corona.

För SSL:s del är det fortfarande oklart vad som gäller med slutspelet runt hörnet. Under gårdagen kom beskedet att helgens matcher på förbundsnivå ska slutföras med de restriktioner angående max 500 personer per evenemang som finns. Dock har flertalet klubbar valt att därefter spela inför tomma läktare i helgen.

Hur det blir med slutspelet och om det blir av eller inte är i skrivande stund fortfarande oklart. Svenska Innebandyförbundet och Föreningen Svenska Superligan ska i eftermiddag(Fredag) ha ett möte angående det kommande slutspelet och det väntas mer information efter det.

Den här artikeln handlar om: