Coronaviruset

Supportrar hjälper föreningarna med "soffbiljetter"

ANNONS

Vill inte ha återbetalning från Falun: "Mina pengar gör mer nytta i föreningen"

Utifrån Folkhälsomyndighetens hemställan har regeringen under onsdagen beslutat om restriktioner kring antalet besökare vid evenemang (maximalt 500 personer), med anledning av coronavirusets spridning. Nu råder frågetecken om bland annat hur sista matcherna i SSL påverkas av beslutet, och det efterföljande SM-slutspelet.

För flera elitföreningar inom olika idrotter är det nu aktuellt att spela matcher inför tomma läktare och betala tillbaka pengar till de som köpt biljetter. Inom innebandyn var Falun först ut med att man kommer spela utan åskådare på lördag i sista seriematchen mot Pixbo Wallenstam. 1 328 biljetter var sålda till ett värde av cirka 200 000 kronor. Nu kommer man informera alla som köpt biljett om hur man går tillväga för att få en återbetalning.

Men det är inte alla som vill. Anette Eriksson, som skulle åka på matchen för att titta när sonen Anton Eriksson (Pixbo Wallenstam) spelar, väljer att låta Falun behålla pengarna. Hon hakar därmed på trenden med ”soffbiljett” som introducerats inom hockeyn.

– Jag såg att Modo och Björklöven hade det och att flera har låtit dem få pengarna i alla fall. Det tycker jag kan vara en idé i innebandy också, med licenskrav och allt som slår hårt. Jag har precis mailat Falun att jag inte vill ha tillbaka pengarna, säger Anette Eriksson till Innebandymagazinet och fortsätter:

– 225 kronor är inga pengar. Jag såg att de skulle få återbetala 200 000 kronor. Då gör mina pengar mer nytta i föreningen.

Den här artikeln handlar om: