coronaviruset
Coronaviruset
Haka på trenden med soffbiljett
ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson uppmanar innebandyfans och förbundet att haka på den nya trenden.

Coronaviruset kan slå hårt mot föreningarna i Superligan, som går in i slutfasen av säsongen där slutspel och kvalmatcher står för dörren. Matcher som gäller något brukar alltid locka publiken till arenorna och föreningarna får ett välkommet tillskott till klubbkassan.

Men nu så riskerar slutspelet att få spelas inför tomma läktare, grannarna i väst har redan beslutat att ställa in resten av säsongen och i Sverige var Falun först med att meddela att man kommer spela helgens sista grundserieomgång inför tomma läktare.

Video: Här måljublar Falun för sista gången inför hemmapubliken i årets seriespel

Just nu hålls ett möte mellan RF och specialistförbunden där ett beslut förväntas tas för ett gemensamt förhållningsätt för resten av säsongen. Skulle det beslutas att slutspel kommer att spelas inför tomma läktare skulle det innebära en stor ekonomisk förlust för Superligaklubbarna som redan har ansträngda ekonomier med implementerandet av elitlicensen. Till exempel så hade Falun sålt över 1300 biljetter till lördagens match och man beräknade med att sälja runt 1900. Med ett biljettpris på 150 kronor så är det en förlust på 285 000 kronor på en match. Då har ens en gång inte slutspelet börjat och då kommer det bli ännu mera pengar som förloras varje match.

Med tanke på detta värmer det extra mycket i föreningshjärtat inom mig när jag ser Anette Eriksson uppmana till att köpa en ”soffbiljett” för att stödja sin förening. Hon hade köpt två biljetter till Falun-Pixbo för att se sonen i Pixbo spela match. Men när hon läste Innebandymagazinets artikel om att Falun kommer spela inför tomma läktare och tvingas betala tillbaka biljetterna så tvekade hon inte att maila till Falun och säga till att hon inte vill ha några pengarna tillbaka.

En aktion som värmer, minst sagt, och något som flera borde ta efter. Det är i krissituationer som solidariteten och medmänskligheten blir som störst och det är då som en Pixbofantast utan att tveka kan tänka sig att sponsra motståndarna Falun av ren medmänsklighet.

Så jag tycker att flera borde följa trenden med att köpa en soffbiljett och stödja sin förening när de behöver det som bäst. Föreningarna borde istället för att stänga ner biljettkassorna öppna upp ännu flera och märka ut dem ordentligt med att köp en soffbiljett. Svenska Innebandyförbundet borde även haka på trenden och låta biljetten omvandlas till en engångskod på SSLPlay så att man åtminstone får se på matchen lugnt hemma i soffan och stödja sin förening på mer än ett sätt.

För det är när det ser som mörkast ut som vi människor träder fram i ljuset och visar vår medmänsklighet. Så låt oss alla dra vårt strå till stacken och göra precis som Anette och köpa en soffbiljett oavsett vilket lag man hejar på och visa att vi bryr oss.

Den här artikeln handlar om: