Warberg-Falun 3-4 e.förl.

Warberg nära att chocka Falun - föll på övertid

Degraderingen klar - men Warberg imponerade mot Falun.

På pappret är denna matchen redan färdig, toppen mot botten. Utfallet för säsongen är redan färdigt: Warberg spelar i Allsvenskan nästa säsong och Falun har vunnit serien. Ändå är det ett tillsynes fullsatt Sparbanken Wictory Center, Warbergs publik är dem fortsatt trogna trots motgångarna. Matchen börjar i ett fin fint tempo och det är Warbergs Vidar Tirén som får öppna målskyttet när han tar in bollen i hooken och avlossar från distans, ett skott som letar sig in bakom en skymd Johan Rehn. 2-0 kommer i en omställning när Warbergs unge talang Filip Erheden spelar fram till den lite mer rutinerade Robin Blåberg som enkelt kan placera in bollen. 17 minuter in i matchen så blir Faluns Emil Kalentun utvisad (inte att beblanda med Filip Kalentun, hans äldre bror i Warberg). Warbergs numerära överläge varar i 11 sekunder innan Mattias Kongstad kan distinkt placera in 3-0 efter en fin pass från Dahlqvist. Första perioden skrivs något överraskande, men helt rättvist, till 3-0 för Warberg.

I andra perioden får vi se ett lite hetare Falun som står högre upp i banan och äger matchen lite mer. Det dröjer ändå totalt 33 minuter och 48 sekunder innan man får hål på John Fransson i Warbergsmålet. Patrik Rokka skjuter ett skott i perfekt höjd, assisterad av Johannes Larsson. Strax efter så får Falun spela sitt första PowerPlay i matchen när Warbergs Tom Carlsson blir utvisad för slag. Warberg står emot bra tills man chansar lite väl i numerärt underläge och kontrar med två spelare något som resulterar i en spelvändning och resultatet skrivs om till 3-2 när Emil Johansson serverar Alexander Galante Carlström.

Det haglar chanser åt båda hållen i sista perioden. Johan Rehn och John Fransson storspelar i varsitt mål. Drygt 3 minuter in i sista perioden så blir Filip Kalentun i Warberg utvisad. Även denna gången så är Faluns PowerPlay för övermäktigt och när Emil Johansson bågar runt hela Warbergs box och lyckas, med lite tur, få in bollen så är resultatet 3-3. Warberg får chansen att ännu en gång ta ledningen när en högklubba gör så straff utdöms. Men Johan Rehn är säker i buren och tar Vidar Tiréns något undermåliga straff utan problem. Efter ordinarie speltid så är resultatet lika. Förlängningen bjuder på 55 sekunders tempo men till slut är det Falun som vinner extra poängen när Emil Johansson snyggt knackar till bollen in i mål. En eloge till Warberg som verkligen visade att man spelade med hjärta och för sin hemmapublik trots att dem är klara för nedgradering.