Mullsjö upp på femteplats efter seger mot Helsingborg

Se matchrapporten från mötet mellan Mullsjö och Helsingborg.

Den första perioden mellan hemmalaget Mullsjö AIS och gästande FC Helsingborg startade i ett rafflande tempo från Mullsjös sida. De la mycket bollar på mål, satte hög press i sarghörnen och spelade ett aggressivt försvarspel. Helsingborg får tacka målvakten Jonathan Edling att det inte blev något mål i inledningen. MAIS fick efter dryga två minuter spelade en straff som Sebastian Palmqvist enligt domarna gick bakåt. Något jag med tillgång till repriser ser att det är felaktigt. Därefter lyckades Linus Nordgren kontra in 1-0 i ett friläge. Dryga minut kvar av matchen kvitterade Mullsjö till 1-1 genom Jan Zaugg i PP. 1-1 efter första, Edling och Zaugg med pluspoängen.

Andra perioden inledde i samma tempo som den första med fullfart från Mullsjö. Helsingborg backar då ofta hem och fokuserar på att ligga rätt i positionerna. Vilket man gör effektivt och kontrar. Mullsjö har mycket boll och spelar runt i anfallszon men den sista avgörande passningen kommer oftast för tidigt eller att den blir för slarvig. Pelle Tarenius utökade MAIS ledningen till 3-1 efter 01:40 på klockan. Oscar Malmgren missade skottet men det blev istället en perfekt passning till Tarenius som smackade till. MAIS tilldömdes där efter en till straff. Denna gång var det Jan Zauggs tur att försöka, tyvärr för honom och hemmapubliken var stolpen i vägen. Isaac Rosén skulle slå in sitt första mål sedan återkomsten på en retur efter 15:58 spelade. Fem sekunder senare lyckades Jonathan Nilsson kontra in en reducering. Zaugg skulle få revansch för straff missen, i PP med 16 sekunder kvar kunde han sikta in sitt andra mål för dagen med ett väl riktat dragskott. Nilsson och Zaugg med extra plus i kanten efter två spelade.

Den tredje perioden startade medan att Helsingborg fick chansen att spela PP efter att Jan Zaugg gjort sig skyldig till två minuter på botbänken. Helsingborg lyckades inte utnyttja överläget. Isaac Rosén slog med sitt andra mål för dagen på nytt typiskt Rosén viss. Retur framför mål. 17 sekunder senare reducerade Fredrik Azelius till 5-3. Helsingborg gick ned på folk, satte högre press och kom tillslut ännu närmare när Jonathan Skoglösa gjorde 5-4. Därefter klev Jan Zaugg in i händelsens centrum igen med att fullborda sitt hattrick till 6-4. Strax efter spelade han fram Rikard Eriksson till 7-4 och med ca två min kvar fastställde Sebastian Palmqvist resultatet till 8-4.