Kalmarsund-Storvreta 5-7

Storvreta slog Kalmarsund - upp på andraplats

Så var mötet mellan Storvreta och Kalmarsund

Svenska mästarna Storvreta IBK gästade FBC Kalmarsund på lördagskvällen. En match där man på förhand visste att den skulle bli intressant och ha ett högt tempo. Gästerna inledde med mest boll men det var Kalmarsund som hade de farligaste målchanserna. Storvreta ställde upp med ert högt försvar och starkt presspel. Ibland funkade det och Storvreta skapade chanser, ibland lyckades Kalmarsund spela sig ur pressen och då öppnade sig stora ytor. 1-0 kom efter 7:06. Simon Nilsson sköt från bakplan och Tim Nyander styrde in skottet. 2-0 kom i PP med 32 sek kvar av perioden. Marcus Johansson stod till vänster och avlossade ”Ovetjkin” slagskottet. Simon Nilsson med framspelningen igen.

Den andra perioden startade i ett rafflande tempo, när Albin Sjögren prickade in 2-1 efter framspelning av Hampus Ahrén. Därefter fortsatte det i samma tempo och känslorna visade sig ofta vid avblåsningarna och situationer framför målen. Mest inblandade var lagens retstickor i Kevin Haglund respektive Henrik Stenberg. 10:04 utökade Marcus Johansson till 3-1 efter en diagonal pass av Kim Nilsson. Dryga minuten senare stod Alexander Rudd för en sån där passning som bara han kan slå och Tobias Gustafsson tackade för det genom att göra 3-2. Där emellan han Filip Stjernberg och Henrik Stenberg att bråka lite och fick spendera två minuter var i utvisningsbåset. Tim Nyander, Marcus Johansson och Hampus Ahrén får extra plusen efter två spelade.

I den tredje perioden kom Storvreta ut mer taggade, lade i en högre växel och visade hemmalaget att man har några novor till i sig. Dock så var det Kalmarsund som började med att utöka sin ledning i PP genom Kevin Haglund som nöp till i slottet. Därefter klev hemmalaget ned allt djupare och försökte försvara sin ledning med allt de hade. Något som gynnade Storvreta. Man fick mera tid med bollen och kunde hitta de avgörande passningarna enklare. Matchen fortsatte när det gällde känslor och småbråk och precis som innan var det oftast Haglund och Stenberg som låg bakom det hela och alltid med dubbelutvisning som följd. Det ska nämnas att även Robin Nilsberth och Simon Nilsson var högst inblandade. När krutröken hade lagt sig efter 20 minuter hade Storvreta vänt till 7-5 seger och Albin Sjögren blivit tremålsskytt.