Sirius-Växjö 6-2

Sirius säkrar SSL-platsen - Warberg får lämna SSL

Sirius besegrade Växjö med 6-2 och säkrade därmed SSL-kontraktet och Warberg blir andra laget som får lämna SSL.

Under matchens första 8 minuter så går funderingarna till hur många koppar kaffe det kommer krävas för att orka se denna matchen. Men plötsligt blixtrar det till, Niklas Ramirez får visa sina snabba fötter. Snabba fötter som vi har saknat! Tempot i matchen dras upp och Växjö kopplar greppet. 0-1 kommer via ett snabbt spel in framför mål som Markus Jonsson enkelt kan placera in. Kort där efter får Sirius en gratis chans och den sista man ska ge bort bollen till är Billy Nilsson som såklart kvitterar!

I period två så höjs tempot och närkampsspelet blir lite bättre men det är ingen händelserik match. Jag jublar lite när matchens första utvisning kommer dryga 16 minuter in i period 2. Nu kan något hända. Växjö i powerplay och direkt händer det något. Roos får göra ett väldigt enkelt mål och 1-2 till gästerna är ett faktum. Ett resultat som inte står sig länge. Ännu en gång så är det en felpassning från Växjö som leder fram till att Sirius kvitterar. Denna gången genom Kevin Söderling som distinkt sätter bollen på kontring.

Tredje perioden sätter igång och äntligen, äntligen(!!) så visar Filip Eriksson vilken briljans han besitter. Han gör bort en Växjö spelare och spelar fram Christian Sandsund som kan sätta 3-2 i tom bur. Fortsatt avvaktande spel och inte mycket skiljer sig från tidigare perioder. Det uppstår dock lite gruff i slutet av matchen och en dubbelutvisning delas ut. Växjö gör ett sista försök att kvittera när man plockar ut målvakten med två minuter kvar. Istället blir det Sirius Joakim Pettersson som gör sitt första mål för säsongen när han säkrar Sirius SSL kontrakt! Även 5-2 och 6-2 kommer i tom kasse båda målen av Kevin Söderling.

6-2 är ett resultat som inte speglar matchbilden alls då lagen knappt gick att skiljas åt under hela matchen. Inte på grund av glänsande spel utan på grund av att båda lagen var lika avvaktande. Men slutresultatet skrivs till 6 för hemmalaget, 2 för bortalaget och 4 koppar kaffe för mig.