Foto: Anders Andersson
Produktguiden

Den hetaste klubban i allsvenskans historia

ANNONS

Adam Colling berättar vad det är för klubba som ligger bakom det nysatta allsvenska rekordet.

Förra helgen skrev Adam Colling in sig i historieböckerna när han gjorde sitt 82:a poäng för säsongen i södra allsvenskan. Ett poäng som innebar att han slog Kim Nilssons tidigare rekord och att han nu kan titulera sig som allsvenskans bästa poängmakare genom tiderna på en säsong. 

- Det känns givetvis kul, det är inget jag siktat på eller haft som mål att göra. Men roligt att jag skrev in mig i historieböckerna, säger Colling till Innebandymagazinet.

Du har checkat av den biten med att bli historisk men kommer du även att kunna checka av milstolpen 90 gjorda poäng på en säsong?

- Haha, det är bara två matcher kvar så det kommer bli svårt. Men jag får väl ha det som mål och sikta på att göra det. Det får bli  en extra morot.

Med tanke på det nysatta rekordet så kan man väl påstå att du har allsvenskans hetaste klubba just nu, men vad är det för klubba du kör med egentligen?

- Jag kör med en Salming Q1 TourLite Aero 29. Jag har spelat med den ett par säsonger i Karlstad och tycker att den passar mig perfekt.

Kör du med originalklubba eller har du pimpat den något?

- Det mesta är original, jag började med originallindan men nu på slutet så har jag bytt ut den mot ett KH-grepp.

Varför kör du just med denna klubba?

- Det har funkat bra och jag har spelat med Salming länge. Jag gillar känslan i deras klubbor och jag tycker att de har klockrena produkter. Framförallt gillar jag Q1 bladet väldigt mycket. Det är ju dumt att byta något som fungerar.

Är du noga med prylarna du spelar med?

- Jag är relativt noga framförallt med lindan. Det är väldigt viktigt att man har ett bra grepp så där lägger jag nog mest tid. Jag har hittat en vinkel på bladet också som jag trivs med och kört med samma i några säsonger nu.

Finns det något du kan trixa med klubben så att du ökar chanserna att göra 8 poäng och nå milstolpen?

- Det är inget hokus pokus utan det är bara att fortsätta och köra på. Jag får hoppas på att medspelarna fortsätter att hjälpa mig genom att sätta upp mig i bra lägen.


FAKTA

Veckans hetaste sticka: Adam Collings val

  • Klubba: Salming Q1 TourLite Aero 29
  • Blad: Salming Quest 1 rosa
  • Flex: 29
  • Grepplinda: KH-grip grå
  • Vikt original: 212 gram
Den här artikeln handlar om: