Blogg: Mr. Silly
Blogg
Två landslagsspelare kastar in handduken nästa säsong
ANNONS

Mr. Silly är tillbaka med de senaste ryktena i Innebandy-Sverige och det är riktiga bad news för en klubb.

Pixbo Wallenstams damer är ju som bekant det mest internationella lag vi har i Superligan med 6 utländska spelare från fyra olika nationer. Det finns norskor, schweizare, finländskor och tjeckiskor i laget. Men enligt mina uppgifter kommer Pixbo bli lite mindre internationellt nästa säsong. I alla fall till en början sedan kanske de fortsätter med att värva in nya spelar från utlandet som ju verkar vara deras melodi.

Men mina uppgifter gör gällande att de båda finska landslagsspelaren Laura Manninen och Mia Karjalainen gör sin sista säsong i Pixbo och att de båda flyttar hem till Finland igen. Ingen större chock egentligen då de båda var på väg att flytta hem redan förra säsongen men valde då sent omsider att stanna kvar för att det var VM-år och Superligan är så pass mycket bättre än den finska ligan och de ville komma så bra förberedda som möjligt till VM.

Två tunga spelartapp som kommer lämna stora hål i den pixboitiska defensiven nästa säsong och två spelare som måste ersättas. I sillytider är det alltid roligt att spekulera vilka som skulle passa bästa som ersättare och jag ser tre spelare som skulle passa som handen i handsken som ersättare.

Gabriella Strandberg, ligger helt i linje med Pixbos värvnings strategi förra säsongen då man satsade på unga spelare som redan etablerat sig som SSL-spelare och morgondagens stjärna. Precis som de båda finskorna kan Strandberg spela både som back och center.

Julia Näslund, också en ung och lovande back som fick sitt genombrott i SSL ifjol. En snabb, tuff ettrig back som är en liten miniklon av Moa Andersson.

Amanda Ahola, en defensivt skicklig back som är generalen i Warbergs försvar och som skulle må väldigt bra av ett miljöbyte och få spela med spelare som kan ta tillvara på hennes genialiska uppspel.

Strandberg känns som drömvärvningen och den man ska ha på högsta prioritet sedan så kan man komplettera med Näslund eller Ahola beroende på vem av dem som åker ur SSL till slut.

Mr. Silly är Innebandymagazinets nya anonyma Silly season-bloggare. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas. Har du tips eller information till Mr. Silly? Tveka då inte att maila till sillyseason@innebandymagazinet.se eller skicka ett meddelande via kontaktformuläret här.

Den här artikeln handlar om: