Juniorallsvenskan
Foto: Munka Ljungby

Sveriges yngsta JAS-tränare har siktet inställt mot toppen

ANNONS

Ludvig Eriksson är ett tränarnamn att lägga på minnet inför framtiden.

För några dagar sedan presenterade Munka Ljungby sin huvudtränare för föreningens lag i herrarnas juniorallsvenska till den kommande säsongen, och det blev en speciell värvning. Detta då man nu gjort klart med 20-åriga Ludvig Eriksson som därmed kanske blir den yngsta huvudtränaren i Sverige i herrarnas Juniorallsvenska till nästa säsong. Innebandymagazinet fick sig en pratstund med tränaren som nästa säsong ska försöka leda Munka Ljungby mot JAS-framgångar.

- Jag är 20 år och jag vet garanterat att jag är den yngsta i Skåne. Jag tycker mig själv ha rätt bra koll på JAS generellt, jag har själv spelat där med Åstorps 99:or, och jag tror utan att svära på det att jag kommer vara den yngsta i Sverige, säger Ludvig Eriksson till Innebandymagazinet.

Vad tänker du annars när du hör orden Sveriges yngsta huvudtränare?

- Klart det är fräckt(skratt). Man blir väl en gnutta stolt såklart, men sen är det inte så att jag är nöjd med den titeln. Jag vill prestera också och visa resultat men annars är det såklart jättekul.

Eriksson har annars två år bakom sig som tränare för två P16-lag.

- Det här året är mitt andra år och nästa år blir mitt tredje som tränare. Och egentligen när jag började och tog mitt första uppdrag för två år sen så var min tanke att mitt första delmål skulle vara ett JAS-lag. Jag började i Förslövs IF och hade ett P16-lag där och inför i år gick jag till Munka-Ljungby och haft derasP16-lag. Sen under vintern föll deras JAS-tränare bort och jag har hjälpt till lite där i år också, egentligen för att stötta upp. Vi hade bra resultat med P16-laget och klubben tycker att jag gjort ett bra jobb med den gruppen och så känner de väl att de vill satsa på mig, och jag fick frågan här för några veckor sedan vad jag skulle tycka om att ta över JAS-laget och om det var något som var aktuellt för min del. Och då kände jag ganska omgående, eftersom det var mitt första delmål, så var det klart aktuellt. Klubben har bra 02:or sen innan och i de här 03:orna som kommer upp till nästa år så finns det mycket talang också. Helt klart en grupp jag vill jobba med.

För Eriksson finns det dock ingen tvekan om vart siktet ligger.

- Jag känner väl generellt att den plan jag har är att göra ett par år i JAS och bli flera erfarenheter rikare och sen ta nästa steg. Men huvudmålet är att ta sig till högsta möjliga nivå, sen om det är Sverige eller Schweiz det är ingenting jag har planerat. Men en högstaliga är helt klart mitt mål.

Vad är det häftigaste med att vara JAS-tränare annars?

- Det här är lite grann sista steget till en början på en seniorkarriär, och att vara med och slussa upp motiverade ungdomar som vill testa sina vingar är något jag brinner för. Och att ge dem alla de rätta verktygen för att lyckas är något som är ett mål för mig. Sen är det här det börjar tävlas riktigt ordentligt och jag själv är en tävlingsmänniska.

För tillfället ligger Munka Ljungbys herrjuniorer på en fjärdeplats i grupp L av herrarnas JAS, och på frågan om vad han tror om lagets chanser att nå slutspel den här säsongen så menar Eriksson att det blir tufft även om laget har presterat bra mot det kommande motståndet tidigare.

- Nu har vi både Höllviken och Malmö kvar och det är två lag som ligger före oss. Vi har väl tyvärr, får jag ändå säga, trampat lite snett tidigare under säsongen som straffat oss lite grann nu framåt slutet. Men vi tror helt klart att vi har en bra chans att slå båda lagen. Vi slog Höllviken här hemma och vi slog Malmö Lomma i Gothia finalen i B-slutspelet, så jag tror vi har en bra chans att plocka sex av sex möjliga poäng. Men det kommer krävas en topprestation i båda matcherna, men lyckas vi med det så är det helt klart möjligt.


Du kanske även vill läsa:
Sveriges absolut bästa JAS-kedja denna säsong
Sveriges absolut bästa JAS-kedja denna säsong
Sverigetabellen vecka 10: JAS Herr
Sverigetabellen vecka 10: JAS Herr
Sverigeligan vecka 10: JAS Herr
Sverigeligan vecka 10: JAS Herr
Nästa framtida SSL-spelare från Faluns plantskola?
Nästa framtida SSL-spelare från Faluns plantskola?