JAS-tisdag
Foto: Roland Osbäck

Nästa framtida SSL-spelare från Faluns plantskola?

ANNONS

Möt 18-åringen som tagit stora steg framåt under säsongen i Sveriges bästa JAS-lag.

IBF Falun är Sveriges bästa JAS-lag om man ser till mest inspelade poäng per match denna säsong. Man är dessutom det enda laget i Sverige på killsidan som inte tappat ett enda poäng utan man har 14 raka vinster.

- Det som ligger bakom detta är vår bredd i JAS-laget. Att vi har så många talangfulla spelare runt alla positioner som presterar väldigt bra där man får spela, säger Julius Wallin till Innebandymagazinet.

Wallin är laget näst bästa poängplockare på 20 poäng men trots att laget är så överlägset som man är och har säkrat seriesegern i grupp B så hittar vi första Faluspelaren i poängligan först på en tolfteplats på 23 poäng. 

- Det visar bara på att vi har ett bra lag med spelare där alla gör poäng och vi inte är beroende av en enda spelare. Det visar också på den stora bredden som jag pratade om.

18-åringen lämnade de västmanländska skogarna för tre år sedan och flyttade till Falun för att fullfölja sin dröm.

- Jag ville flytta upp till Falun för att jag hörde att de hade en idrottsskola där man kunde kombinera studierna med idrotten man höll på med. Sen är det ju också för att det finns tränare på Hagströmska gymnasiet som har spelat och spelar på en hög nivå och kan lära oss att bli  så bra innebandyspelare som möjligt. Jag vill satsa på innebandy och nå upp till mina framtida mål inom sporten.

Den talangfulla 18-åringen har tagit flera steg under sitt tredje år på skolan och vuxit fram till en riktig poängspelare. 

- Min fina utveckling beror på allt jag har fått lära mig under de här tre åren på Hagströmska gymnasiet och i IBF Falun ungdom. Jag tycker att jag har utvecklat min spelförståelse i det offensiva spelet sen tycker jag också att jag har utvecklat mitt skott. Jag har även utvecklat mitt defensiva spel där jag städar av mina forwards.