Pixbo Wallenstam-Sirius 8-4

Stefansson tremålsskytt när Pixbo ryckte ifrån i slutperioden

Lika inför tredje ronden - då la Mölnlyckelaget in en extra växel mot Sirius.

Sirius öppnar matchen med ett rappt skott på Jon Hedlund som löser det ganska enkelt, strax efter kör Erik Storgårds över Martin Östholm och får sitta två minuter för hårt spel. Och Pixbo bevisar varför man har seriens bästa powerplay genom att Andreas Stefansson som alltid trycker dit bollen på volley bakom Tobias Steineck, 1-0. Erik Storgårds och Andreas Stefansson hade lite kramkalas och fick sitta av varsin två minuters utvisning för hårt spel, mållöst i fyra mot fyra-spelet. Med fyra sekunder kvar av första perioden bågar Filip Eriksson in i mitten från vänsterkanten och sätter den lågt i bortre på Jon Hedlund och Sirius har kvitterat.

Stekheta Filip Eriksson inleder andra perioden med ett liknande mål som han avslutade första med och ger Sirius ledningen med 1-2 efter bara två minuter. Adam Persson chippar in bollen framför mål och där står Andreas Stefansson som återigen utnyttjar sin volleytalang och kvitterar, 2-2. Efter en rörig situation framför Pixbos mål gör Joakim Alvinder en fin dragning och trycker dit den i nättaket bakom Jon Hedlund och Sirius återtar ledningen, 2-3 med drygt två minuter kvar av andra perioden. Pixbo gör som Sirius förra perioden och kvitterar med bara tre sekunder kvar efter att Anton Eriksson slagit in en volleyboll bakom Tobias Steineck och kvitterat igen.

Nu var det Pixbo som tog tag i taktpinnen och Pixbo går upp i ledning efter att Jens Milesson tagit några kliv upp i banan och gör 4-3 till Pixbo efter drygt en minut in i tredje perioden. Martin Östholm får sitta två minuter på botbänken för liggande spel och Sirius får chansen i numerärt överläge men Jon Hedlund stoppar alla skott. Dock bryter Fabian Lindbäck bollen och tar en löpning längs vänsterkanten samtidigt som Pixbo blir fulltaligt och Martin Östholm dyker upp på högerkanten och kan påpassligt chippa över Tobias Steineck och dryga ut ledningen till 5-3 efter 06.48 spelade. Pixbos Gustav Fritzell får en fin passning upp på högerkanten och kan ticka på backhand in till Adam Persson som gör 6-3. Sirius tar timeout för att börja om på nytt samtidigt som Johan Eriksson får chansen av Sirius tränare David Ahlmark för att bryta lite mönster. Timeouten ger reslutat nästan direkt och Christian Sandsund löper förbi Pixbos backlinje och trycker dit reduceringen 6-4. Adam Persson står framför mål och styr in ett långskott från Jens Milessons backpostion och 7-4 med 13,48 spelade i tredje perioden. Ett nästan identiskt mål skulle komma fast med Andreas Stefansson framför mål och Martin Ojaniemi lägger en lång boll mot mål som Stefansson skarvar in mellan Tobias Steinecks ben, 8-4. Med 1.5 minut kvar och Marek Benes på botbänken tar Sirius ut målvakten och spelar sex mot fyra, samtidigt som Jens Milesson åker för liggande spel och straffslag döms till Sirius fördel som Billy Nilsson skjuter över och Pixbo vinner med 8-4.

Matchfakta: Pixbo Wallenstam-Sirius 8-4