Warberg-Dalen 16.00
Foto: Per Wiklund

Ska Warberg greppa en av de sista livlinorna?

ANNONS

Ena foten i allsvenskan med tolv poäng kvar att spela om: "Ser tufft ut just nu"

Med bara tolv poäng kvar att spela om ligger Warberg i ett prekärt läge i SSL Herr då man fortsatt är under nedflyttningsstrecket och därmed står med ena foten i allsvenskan just nu. Laget kommer också till helgens SSL-omgång med en förlust i ryggen då man föll senast mot Linköping med 5-3.

- Det är klart att det ser tufft ut just nu. Vi hade velat ligga bättre till såklart, men samtidigt så ser jag chans till poäng i alla matcher vi har kvar och till och med segrar. Vi tycker att vi gör en bra prestation senast mot Linköping men det räcker inte. Vi är stabila fem mot fem och släpper in två mål där, sen släpper vi in ett i eget powerplay och ett i boxplay och ett i tom bur. Så den insatsen kändes ändå stabil samtidigt som att vi skapade mycket lägen framåt. Lite effektivitet framåt och samma stabila försvarsspel så kommer vi nog kunna ta poäng i alla matcher, säger Warbergs Robin Westergren till Innebandymagazinet.

Frågan man måste ställa - fixar ni det här?

- Det tror jag och det hoppas jag verkligen. Jag kommer tro på det enda in tills det inte går längre och det tror jag alla i vårt lag gör. Sen skiter vi faktiskt i vad alla andra tror, det enda vi har i tankarna är att det här ska gå vägen.

Men tabelläget just nu är dystert för Warberg och Westergren menar att man inte lägger något fokus där alls eller pratar om det.

- Nu var det ganska många omgångar sen vi gjorde det, vi har växlat lite fokus där och försöker bara ta det match för match. Det är klart att man kollar lite sådär innan men jag tror inte vi kan lägga så mycket energi på hur det ser ut och vad andra lag gör, det hjälper inte. Jag tror snarare att det skulle vara jobbigare. Så från min sida är det enbart match för match.

Och för Warberg väntar idag nästa utmaning när man ställs mot Dalen på hemmaplan i Sparbanken Wictory Center.

- Det blir kul, det var en ganska fartfylld match senast mot dem. De gick upp ganska högt vilket sätter fart på matchen så där gäller det att vara redo om de kommer ut liknande som senast, eller om de har växlat om så får vi till att ha en plan för det också.

Vad kommer krävas av er för en seger där?

- Jag tror att just det här med effektivitet framåt kommer vara ytterst betydande med tanke på att de har en väldigt bra målvakt. Det gäller att ta de chanser som vi väl skapar och det gäller att vi verkligen är där och försöker sätta dit så mycket som vi kan. Och samtidigt är stabila i försvarsspelet för vi vet att de är kontringsstarka med några snabba spelare.