Warberg-Dalen 2-6

Materialaren gjorde mål - eller?

ANNONS

Förvirringen kring matchprotokollet - här är förklaringen: "Han är riktig kung"

Forwarden Christoffer Andersson var en av målskyttarna när Dalen tog en mycket viktig seger borta mot Warberg i jakten på slutspel. Anmärkningsvärt var att hans namn stod med på ytterligare ett ställe i matchprotokollet - som materialförvaltare.

– Det är vår busschaufför som också heter Christoffer Andersson. Han är riktig kung, alltså. Han är vår materialare på alla bortamatcher, förklarar tränaren Jonatan Brolin för Innebandymagazinet och fortsätter:

– Jag får själv fundera ibland när jag tittar i telefonboken, vem jag ska skicka sms till. 

Precis som materialaren Christoffer Andersson gjorde sitt jobb utanför planen så gjorde spelaren Christoffer Andersson vad han skulle på densamma. Hans mål betydde 4-1 i andra perioden. Se målet i klippet här:



– Det var ett väldigt fint mål och viktigt för oss i matchen, menar Brolin och summerar hela matchen så här:

– Det var en högintensiv och tuff match. De spelar rakt i sitt anfallsspel och vi med lite press. Måns (Parsjö-Tegnér) gjorde flera viktiga räddningar för oss i första perioden och vi hittade en bra rytm i kontringsspelet och anfallsspelet som skapade oss ett lugn. Första perioden var mest intensiv, sedan får vi bättre kontroll på det. De skapar fortfarande lägen men vi känner oss funktionella i vårt försvarsspel. 5-2-målet som vi gör i tredje perioden tar udden ur dem.

Poängen som stod på spel var väldigt viktiga för båda lagen. Warbergs chanser att klara sig kvar försvåras nu rejält, medan Dalen tog sig ett steg närmare slutspel. Det här var Umeålagets fjärde raka vinst och kanske börjar man toppa formen inför slutspelet.

– Det har varit så i flera år. Vi börjar serien starkt, sedan dippar vi i lika många matcher, för att sedan sakta men säkert jobba oss ur den gruvan igen. Där har vi varit de senaste tre säsongerna och rytmen är likadan den här säsongen. Det kommer bli jämnt hela vägen och fullt ös in i sista omgången.

Matchfakta: Warberg-Dalen 2-6


Matchens stjärnor

StjärnaStjärnaStjärna Måns Parsjö-Tegnér, Dalen

StjärnaStjärnaAlexander Hedlund, Dalen

Stjärna Ludwig Svensson, Dalen