Schweizkollen
Foto: Swissunihockey
Internationellt

Svenskdoldisen som slagit igenom nere i Schweiz

ANNONS

Med 26 mål är Oscar Eriksson-Elfsberg näst bästa målskytten i NLA denna säsong.

Grundserien i NLA (högstaligan i Schweiz) är färdigspelad och i helgen har kvartsfinalspelet inletts och totalt är det 11 svenska spelare som spelar i NLA denna säsong och av dem är det bara Robin Markström och Joel Kanebjörk som inte tagit sig vidare till slutspel. En som däremot tagit sig vidare till slutspel är Alligator Malans Oscar Eriksson-Elfsberg.

- Tycker vi har varit ganska stabila med tanke på att vi i perioder haft 8-9 skador samtidigt. Med de förutsättningarna har vi gjort en bra säsong hittills även om det var surt att förlora cupfinalen förra helgen, säger Eriksson-Elfsberg till Innebandymagazinet.

Malans slutade på en fjärde plats i tabellen och fick tack vare det vänta och se vilka motståndare de tre första lagen valde att möta i kvartsfinalerna. 

- Ja, inget annat lag valde Rychenberg och då blev det ju upp till oss. Det säger en del om att det är ett bra lag vi ställs mot, med flera riktigt bra spelare. Vi vet dock att om vi kommer upp i vår högsta nivå kommer vi gå vinnande ur duellen så det är vad vi siktar mot.

Vad talar för att ni går vinnande ur den duellen då?

- Vi har större bredd och när vårt försvarsspel sitter är vi jobbiga att möta för alla lag i världen.

Med 26 mål och 8 assist är Lerumsprodukten den fjärde bästa poängplockande svenska spelaren denna säsong och den 13:e bästa spelaren totalt i Schweiz.

- Det har varit en del upp och ner, har gjort några riktigt bra prestationer och några matcher jag helst vill glömma. Nu kommer ju dock den  viktigaste tiden och då är det dags att steppa upp.

Kvartsfinalerna i Schweiz

Florball Köniz - Zug United
Waldkirch St. Gallen - Grasshopper
Alligator Malans - Rychenberg
Wiler-Ersigen - Chur Unihockey

Den här artikeln handlar om: