Foto: Swissunihockey
Internationellt

Churs svenska stjärna om kvartsfinalmotståndet

ANNONS

Kan Dennis Blomberg se till så att Chur överraskar i första kvartsfinalen?

Grundserien i NLA (högstaligan i Schweiz) är färdigspelad och i helgen har kvartsfinalspelet inletts och totalt är det 11 svenska spelare som spelar i NLA denna säsong och av dem är det bara Robin Markström och Joel Kanebjörk som inte tagit sig vidare till slutspel. En som däremot tagit sig vidare till slutspel, även om det var på håret, är Dennis Blomberg vars Chur Unihockey tog den sista slutspelsplatsen.   

- Vårt mål med denna säsong var att hålla oss kvar, och playoff var en bonus om vi fixade det. Så det känns skönt säger  Blomberg till Innebandymagazinet.

Fast i kvartsfinalen som spelas bäst av 7 väntar tuffast tänkbara motstånd i seriesegrarna Wiler Ersigen.

- Det blir verkligen en svår nöt att knäcka om inte på gränsen till ogenomförbart, men vi ska verkligen försöka att få dem i gungning och vi måste spela riktigt ”vidrigt” och industri om vi ska kunna rubba dem!

Vad säger du om din egen insats så här långt?

- Min egen insats är jag mycket nöjd med, har varit en väldigt viktig pjäs i år, om inte mer viktig än förra året då jag stod i skuggan bakom Reidi, nu i år har jag fått än ännu större roll, tråkigt bara att jag haft problem med otursskador och sjukdomar då dottern börjat på förskola här i år!

Totalt blev det 14 mål och 9 assist för den tidigare Djurgårdenanfallaren och en nionde plats på svenskligan.

- Poängmässigt är det okej, spelade bara 14-15 matcher i grundserien. Hade en spricka i ett revben som jag spelade med och samtidig fick en spricka i höften av två ganska tuffa smällar men spelade ändå. Sen var jag sjuk i 4 veckor innan jul så hade en väldigt lång period utan matcher, hade ganska jobbigt att hitta formen efter det men det har lossnat mer och mer nu ju närmre slutspelet vi kommit.

Kvartsfinalerna i Schweiz

Florball Köniz - Zug United
Waldkirch St. Gallen - Grasshopper
Alligator Malans - Rychenberg
Wiler-Ersigen - Chur Unihockey



Den här artikeln handlar om: