Sveriges största talang
Foto: Per Wiklund/Adam Troy
#100talanger

SSL-tränaren om Sveriges största talang

ANNONS

Jakob Olofsson Adelin: "En spelare som vi kommer vilja flytta upp redan till nästa år permanent"

Tidigare idag offentliggjordes sista delen på Innebandymagazinets stora talanglista och förstaplatsen gick till Jönköpings-talangen Hannes Nyström. Nyström spås en lysande innebandyframtid och har den här säsongen bland annat svarat för 48(20+28) poäng i JAS, samtidigt som han har fått träna med Jönköpings SSL-lag.

Vi bad tränaren för Jönköpings herrar, Jakob Olofsson Adelin, att beskriva Hannes Nyström som spelare och vad hans styrkor är.

- Jag tycker alltid det är svårt att säga när man är så ung, men han är en sån spelare som har det. Och jag har jobbat mycket med unga talanger, han har det, säger Jakob Olofsson Adelin till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det som syns tycker jag är hans rörelseschema, hans pondus på planen och hur han sätter upp bolltempo, det klarar han redan nu på våra A-lagsträningar för att skapa sig själv tid på banan. En smart spelare som har ett jättebra offensivt driv samtidigt som han läser spelet bra och är placeringssäker i defensiven. Så det är en spelare som vi kommer vilja flytta upp redan till nästa år permanent till A-truppen, sen kommer han säkert ha dubbellicens beroende på vad han tar för kliv med vårt andra lag. Men jag är inte förvånad, han har också en mognad i sitt spel som gör att han är ett snäpp bättre än många andra som kan vara lite flaxiga i den åldern och samtidigt besitter han spetsegenskaper. Det är både rejält och finess i samma spelare.

På frågan om det är en framtida storback och kanske till och med landslagsback vi ser här är Olofsson Adelin lite försiktig och menar att man inte vet vad som kan hända med skador eller dylikt, men att han samtidigt tror att Nyström absolut kan vara ett namn för landslagsledningen i framtiden.

- Jag har sett många i den här åldern och jobbat med Smålandslaget innan och även jobbat med en ung trupp i Jönköping i många år, dels finns skallen där för att träna men också som jag sa att han besitter så många delar i sitt spel, så det tror jag är en blågul spelare i framtiden.

SSL-debuten för Nyström får vänta till nästa säsong då hans avtal med Jönköping Ungdom inte tillåter det under slutetappen av årets säsong. Men i höst kan det mycket väl bli så att Nyström får kliva in i hetluften och tampas med de stora stjärnorna direkt.

- Om vi säger så här, han kommer alla gånger få känna på SSL-spel nästa säsong.

Du kanske även vill läsa:
”Det har utvecklat mig att spela på olika positioner”
Plus ”Det har utvecklat mig att spela på olika positioner”
Den här artikeln handlar om: