Coronaviruset
Foto: Salibandyliiga/Esa Takalo
Coronaviruset

Beslutet: Stoppar handskakningar på matcher av rädsla för Coronaviruset

ANNONS

Finska innebandyförbundet meddelar idag en åtgärd i hoppet att minska det otäcka virusets spridning.

Coronavirusets framfart är ett stort orosmoment just nu både i Europa och resten av världen och är något som ofta pryder rubrikerna på nyhetssidorna just nu. Tidigare i veckan kom beskedet från Internationella Innebandyförbundet att man ställde in sista delen av VM-kvalet till VM 2020 som skulle spelats mellan den 2-6 mars i Thailand just på grund av oron kring Coronavirusets framfart, och nu  har det finska innebandyförbundet tagit ett beslut kring matcharrangemangen för att förhoppningsvis hjälpa till att undvika virusets spridning i landet.

För under fredagen meddelade finska innebandyförbundet nämligen att man sätter stopp för de traditionella handskakningarna som sker under matcherna. Normalt brukar lagkaptener och domare inför matchen skaka hand och hälsa och även efter match brukar handskakningar vara något som genomförs lag emellan. Men sådant stoppas alltså nu tillfälligt.

- Lagrepresentanter och domare släpps tillfälligt från handskakningar under matchevenemang för att förhindra spridning av coronavirus, skriver finska innebandyförbundet på sin hemsida.

Beslutet är tillfälligt men det finns inget datum satt när man ska återgå till normal praxis.

Den här artikeln handlar om: