Internationellt

Två Schweizproffs flyttar hem till nästa säsong

ANNONS

I helgen börjar slutspelet nere i Schweiz och det kommer bli det sista som två svenska spelare gör.

Dennis Blomberg och hans sambo Mari Aanerud har tillbringat de två senaste säsongerna i Schweiziska NLA och nu kan Innebandymagazinet avslöja att de flyttar hem till Sverige igen efter den pågående säsongen. Båda spelade i allsvenskan innan flyttlasset gick söderut och nere i Schweiz har Mari hunnit med att vinna 5 medaljer.  

- Vi vill börja hitta ett ”normalt” liv igen och faktiskt så längtar vi efter Sverige men framförallt vänner och familj! Men sen så längtar jag efter SVENSK innebandy!!!, säger Blomberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Sen så har tiden här varit väldigt upp och ner med mycket diskussioner med klubben om olika saker, så tryggheten har inte alltid funnits där.

Innan du flyttade ner så spelade du med Djurgården i Allsvenskan, hur går tankarna inför comebacken på svensk mark? 

- Yes det stämmer. Jag kommer nog ta det ganska lugnt med att välja klubb i år, om det inte kommer något väldigt väldigt intressant som jag känner att jag inte kan tacka nej till!

Aanerud som blev Schweizisk cupmästare förra helgen har även ett Champions Cup-guld med Djurgården och innan flytten spelade hon i allsvenskan med Älvsjö. Så här tänker hon om nästa säsong.

- Just nu tänker jag inte så jättemycket på nästa säsong. Försöker njuta av den sista tiden här i Schweiz.

Trots att Blomberg inte gått ut med att han ska flytta hem igen är det redan många lag som hört sig för om hans tjänster till kommande säsong.

- Det är faktiskt många lag som hört av sig, mycket mer än väntat. SSL, Allsvenskan och Herr1an plus ett kompisgäng från Herr3an som erbjuder gratis kaffe, haha.

Du säger att du ska ta det lugnt och välja lag med omsorg, men vad är viktigast för dig om du ska tacka ja direkt?

- Det viktigaste för mig är att finna en helhetslösning, mycket fixande och trixande med familj och både jag och Mari spelar innebandy på ”elitnivå”. Sen självklart så lockar ju toppklubbar mer oavsett liga. Jag vill fortfarande spela på så hög nivå som möjligt nu när jag känner att jag utvecklats så mycket, och fortfarande är i bra form!

Hur tänker ni angående var ni ska bosätta er då, Är det vem som får bästa anbud av er eller är det där det finns möjlighet för båda att spela?

- Vi vill egentligen hem till Stockholm där vi har vänner och familj, men lämnar det ovisst, avslutar Aanerud.


Den här artikeln handlar om: