#ibsilly
Foto: Swissunihockey
Internationellt

Flera klubbar blandar sig in i jakten på Lundin

ANNONS

Storvreta uppges vara intresserade av Oscar Lundin och så här säger huvudpersonen själv om nästa säsong.

Enda sedan det blev klart att Oscar Lundin är på väg hem till Sverige igen efter tre säsonger som tränare nere i Schweiz för Alligator Malans har hans namn förknippats med flera olika SSL-klubbar. Men hur många det är som visat sitt intresse vill han inte gå närmre in på.

 - Ett par stycken är väl ett gångbart svar på den frågan. För många klubbar har gjort förändringar och det har såklart märkts, säger Lundin till Innebandymagazinet.

Att det är många SSL-klubbar som gjort förändringar under den gångna säsongen i sina ledarstaber här hemma har inte gått obemärkt förbi nere i Schweiz.

- Det påvisar väl tyvärr att rekryteringar och strukturella frågor på för många ställen tas för lätt på. Jag är inte väl insatt i något av casen så kan inte uttala mig närmare, men självklart skulle innebandyn och Superligan må bättre av mer långsiktighet. Det jag tycker ser positivt ut är att det i divisionerna under SSL kommer upp flera unga spännande tränare. Och jobbet som Niklas Pålsson samt Alexander Brinkmann gör med sina lag är också kul att följa, de gör det riktigt bra. Mixen med erfarna tränare som Thomas Brottman och Kent Göransson gör att  utvecklingsmöjligheterna ser bra ut. Sedan är det till viss del upp till oss tränare att våga ställa krav vid kontraktsskrivningarna.

Vad är viktigast för dig som tränare när du väljer lag?

- Oavsett om det är en innebandyklubb eller ett civilt arbete så lockas jag av organisationer med tydliga mål och en tydlig struktur för att utvecklas. Där har jag under våren fått en ganska god inblick i hur innebandy-Sverige mår. Sedan är självklart förutsättningarna på plats att utveckla spelarna väldigt viktiga. Bra faciliteter underlättar självklart det arbetet. Men, en stor del är hur helheten på platsen blir för hela familjen. Min fru Martina har flyttat rakt över Europa för min skull och det känns väldigt viktigt att hon nu får stort inflytande på vart vi tar vägen. Hon förtjänar det och så mycket därtill.

Växjös intresse för tränaren är bekräftat men Innebandymagazinet har genom trovärdiga källor även hört att Storvreta ska vara ett väldigt hett alternativ,  något som Lundin varken vill bekräfta eller dementera. 

- Nej, det vill jag inte yttra mig om i detta läget. Jag kan bara säga att jag och Martina är i slutfasen på den här processen. Så vi får se de närmaste dagarna om det blir något tränaruppdrag och i så fall vart.

Den här artikeln handlar om: