Djurgården-Bele Barkarby 19.00

Tufft 08-derby väntar för nykomlingarna

ANNONS

Kan ta viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt: "Blir en fysisk match och det gäller att vi mentalt kan stå upp"

Det vankas en superonsdag i Allsvenskan Herr med full omgång i både norra och södra serien, och för Bele Barkarby innebär det att man kan bygga vidare på segern borta mot RIG Umeå i helgen. Men det var en seger som satt hårt inne och man vann "bara" med 4-3 mot tabelljumbon.

– Det klassiska att vi gjorde det vi skulle, tänkte jag säga. Vi tog poängen och det är det som det handlar om. Vi gör ingen supermatch samtidigt som RIG gör en bra match och vi hade problem, vi kom inte upp i någon riktig energi och fart och hade ett ganska lågt tempo. Det satt långt inne men det viktiga var tre poäng och det var målet, säger Bele Barkarbys tränare Andreas Briseliustill Innebandymagazinet.

Och ikväll är det dags för match igen för Bele Barkarby som den här gången drabbar samman med Djurgården på bortaplan i Eriksdalshallen i ett riktigt 08-derby.

– Det ska bli skitroligt. Det är alltid kul att möta Djurgården och spela ett Stockholmsderby. Vardagsmatch också som ställer utmaningar, men det blir spännande. Det är väl helt öppet ikväll, senast hade det kunnat gå hur som helst. Djurgården är ett bra lag med mycket rutin och spelare som varit med förr, det vet vi om. Det gäller bara att vi fortsätter med den fina form vi haft efter jul.

Märker man av lite extra nerv när det ändå är ett derby?

– Vi har kanske inte så här rena derbymotståndare så. Visst, när vi mötte Järfälla här ute så var det speciellt men vi har ingen direkt koppling till Djurgården så, men visst är det lite extra kul att möta Djurgården. Sen om det är någon speciell derbyhets vet jag inte och jag tror inte vi hunnit bygga upp något sånt ännu. Vi är nya i allsvenskan också men vi kanske kan bygga upp någon sorts hatkärlek efter det här matcherna.

Bele Barkarby var nykomlingar i Allsvenskan Norra inför säsongen 19/20 och står för tillfället på 24 poäng, sex poäng från nedflyttningsstrecket. Men även om det ser bra ut inför ett nytt allsvenskt kontrakt så vill inte Briselius ta ut något i förskott.

– Så länge det är matematiskt möjligt att gå förbi hade det varit konstigt att säga att det var säkrat. Sen absolut att vi har skapat oss bra förutsättningar, vi bestämmer själva vart vi ska. Men vi resonerar inte på något annat sätt förrän det verkligen är på pappret.

Vad kommer krävas av er ikväll för en seger mot Djurgården?

– Vi förväntar oss två fysiska lag där Djurgården spelar fysiskt och vi också, så det gäller att hålla huvudet kallt och hålla sig borta från utvisningsbänken. Sen det vanliga i innebandyn, sätta målchanser och stänga bakåt men framförallt tror jag att det blir en fysisk match och det gäller att vi mentalt kan stå upp och inte dra på oss onödig skit och tappar huvudet. Utan att vi står upp och krigar och visar att vi är starka fysiskt. Sen är det klart att de har några duktiga poängspelare som vi måste försöka få stopp på också.

TV: Se när Bele Barkarby sätter 4-3 borta mot RIG Umeå, ett mål som också blev matchvinnande.

Du kanske även vill läsa:
Efter chocktappet - chans till revansch för Hagunda
Efter chocktappet - chans till revansch för Hagunda
Ikväll kan stjärnforwarden bli historisk