Foto: Adam Troy

Valde bort fotbollen för att satsa på innebandyn fullt ut

ANNONS

Storvretas Johannes Rönnmark är en av Sveriges största talanger.

Innebandymagzinet är fullt uppe i släppet av årets prestigefulla lista över Sveriges 100 största talanger där vi betar av 10 talanger åt gången och idag släppte vi plats 40-31. En av talangerna som slagit sig in på listan är Storvretas Johannes Rönnmark som hamnade på plats 41. Rönnmark spelar med Storvreta i JAS och har dubbellicens med Alundas Herr1an-lag. Dessutom representerade 03:an Uppland i SDF-SM.

- Det var väldigt lärorika och roliga SM-dagar i Gävle. Hade roligt både på och utanför planen, säger Rönnmark till Innebandymagazinet och fortsätter minnas tillbaka till SDF-SM. 

- Jag tycker tyvärr att vi inte kommer upp i den nivån vi ville spela på eller den nivån vi kan spela på, vilket straffade oss. Tyvärr kan det gå över snabbt i slutspelet vilket det gjorde då vi inte var påkopplade och kom inte upp i nivå när det väl gällde. Personligen tycker jag att jag gör en helt okej turnering, jag är den spelaren som ska bidra med poäng framåt vilket jag gjorde med jag känner att jag kan mycket mer än vad jag visade, jag gjorde allt jag kunde just då men mer kan jag.

Totalt blev det 5+4 på sex matcher i SDF-SM och i JAS har det blivit 19 poäng på 13 matcher och i Herr1an har han gjort 6 mål på 13 matcher. 

- Jag är en poängspelare som jobbar hårt för laget. Att göra mål eller assist är min roll men jag bidrar även med bra energi för att försöka lyfta resten av laget.

Håller du på med andra idrotter också eller är det innebandyn du satsar på?

- Jag har spelat fotboll med slutade med det för ungefär 2 år sen, då jag kände att jag inte skulle hinna eller orka med både innebandy och fotboll. Så jag la skorna på hyllan och har sen dess satsat på innebandyn till 100% i klubblaget vilket jag inte ångrar. Även Storvreta som förening ångrar jag inte att jag stanna i för fem öre. Man utvecklas hela tiden och det är det som klubben strävar efter. Hela tiden vill de ditt bästa vilket passar mig och alla andra innebandyspelare perfekt! Även gänget jag varit med de senaste året(01 kullen) har hjälp mig enormt mycket!