Kvaltider
Foto: Sara Nyman

Tullinge är klara för SSL-kval för första gången

ANNONS

Tredje gången gillt för Stockholmslaget.

I helgen säkrade FBI Tullinge sitt första kval till SSL någonsin efter att man tagit en poäng borta mot Gävle samtidigt som Hagunda och Djurgården tappade poäng. Med fyra omgångar kvar att spela har Thorengruppen och Tullinge säkrat varsin plats medans fyra lag slåss om de övriga två kvalplatserna. 

-Det känns såklart riktigt roligt och inspirerande att spela Kval, säger Tullinges bästa poängplockare Anton Andersin till Innebandymagazinet.

Detta är Tullinges tredje säsong i allsvenskan och de två föregående säsongerna har man varit med i toppen länge men inte inte varit tillräckligt bra på slutet när kampen om kvalplatserna intensifierats. Något som man ändrat på denna säsong.

-Svårt att veta exakt vad det beror på men vi har tillsammans jobbat mot det som ett delmål på ett tydligare sätt än tidigare. Vi har även fått behålla stora delar av truppen och kunnat fylla på med bra spelare, så har det inte riktigt varit för andra lag i serien som istället har tappat viktiga pjäser.

Hur kändes det att förlora mot Gävle i sudden men samtidigt säkra en kvalplats, blev det ett litet plåster på såret?

-Nej jag var mest besviken på insatsen och tänkte inte så mycket på kvalet, vi gör en riktigt dålig match och den kan inte ha varit mycket till underhållning heller. Det gäller att vi är ödmjuka inför varje match för att ge oss möjligheten att komma in i kvalet med en bra känsla och sköna vinster i ryggen.

Efter Tullinge så är det ett riktig getingbo där vi hittar Strängnäs på 33p, AIK på 31p, Hagunda och Djurgården under slutspelsstrecket på 29p.

-Ja det är verkligen tight men jag får väl hålla kvar i mitt tips som jag hade inför säsongen att AIK och Hagunda går till kval. Men det kommer bli tufft för både Strängnäs och djurgården känns starka.