Kalmarsund-Mullsjö 6-5
Foto: Anton Måård

Kalmarsund peta ner Mullsjö och tog över fjärdeplatsen

ANNONS

En stekhet Filip Stjernberg i de två första perioderna och en stekhet Carl Bending-Sörling i tredje fixade tre poäng till Kalmarsund.

På tisdagskvällen möttes Kalmarsund och Mullsjö i en batalj där en fjärdeplats i tabellen låg i potten. Första perioden bjöd verkligen på topp 4-anfall men försvaret från båda lagen höll dock bara bottenlagsstandard. Det var hemmalaget som började bäst och efter lite drygt 8 minuters spel öppnade Kevin Haglund upp målskyttet och 1 minut och 31 sekunder senare ledde Kalmarsund med hela 3-0. Men efter det så började man slarva på egen planhalva och bjöd på ett par ordentliga indianare och när första perioden var slut stod det 3-3 på resultattavlan.

- Vi får en jättebra start men tyvärr så släpper vi till lite för enkla misstag. Tim (Nyander) brukar inte slå en sådan passning, rakt i gapet på Kim Ganevik. Det är synd att vi inte är ordentligt påkopplade. Det måste vi vara i 60 minuter om vi ska ta poäng mot Mullsjö. Vi måste hitta tillbaka till så som vi spelade i början, sa Kim Nilsson till Eurosport i periodpausen.

Andra perioden var en kopia av den första  i det avseendet att Kevin Haglund gjorde första målet och att Filip Stjernberg gjorde det andra. Men sedan bröt Isak Hall likheterna när han reducerade till 5-4 med sitt andra mål för dagen och sitt femte för säsongen. Planens hetaste spelare i de två första perioderna, Filip Stjernberg, fullbordade sedan sitt hattrick när han gav Kalmarsund en 6-4 ledning att jobba med inför den sista perioden. Mullsjös tvåmålsskytt Isak Hall sa så här om de två första perioderna till Eurosport: 

- Det är kul att få förtroende och spela så det är bara att köra på och visa att man ska vara på banan. Vi är alldeles för slappa i andra och måste höja energin. Vi får samla oss i pausen och komma ut som en nytt lag i tredje.

Mullsjö höjde mycket riktigt energin i tredje perioden men Hall hade tydligen inte visat tillräckligt mycket för han blev utbytt mot Isac Rosén. Men det hjälpte inte mot ett väldigt uppoffrande Kalmarsundsförsvar med en storspelande Carl Bending-Sörling mellan stolparna som tredje periodens bästa spelare. Det blev bara ett mål i sista perioden och det gjorde Kim Ganevik och matchen slutade 6-5 till Kalmarsund. Ett resultat som Ganevik tyckte så här om. 

- Vi är så jävla dåliga rent ut sagt och vi började matchen med att pissa på oss själva och ligga under med 0-3. Sedan lyckas vi hålla liv i matchen och hämta upp det till 3-3 men sedan pissa vid ner oss igen. Vi pratade mycket om vinna och ta fjärdeplatsen men idag var vi inte intresserade av det för fem öre. Vi verkar tro att vi är bäst i världen efter senaste vinsten mot Pixbo men Kalmarsund var bättre med boll, de va bättre utan boll och de var bättre överallt idag.

Kalmarsunds matchvinnare och tremålsskytt Filip Stjernberg hade en annan bild av matchen och sin insats.

- Det känns jättebra, vi krigade som satan tillsammans och vi vinner rättvist till slut. Det hade jag inte gissat på innan men det är alltid kul att kliva fram när det är en så här tight och viktig match. Vi hade bestämt oss innan och vi sliter stenhårt i försvaret och det är därför vi vinner idag även om vi bjöd på ett par mål.

Inför matchen pratade Innebandymagazinet med Rikard Eriksson, som var den bästa poängplockarna i de fyra tidigare mötena mellan lagen, och han tippade att han skulle göra 2+2 men det slutade med 0+0. Vi pratade även med Kim Nilsson och informerade han om att han var på väg mot tre milstolpar och att han var 8 mål från 300 och 1 assist borta från 200 och 9 poäng borta från totalt 500 poäng i SSL-karriären. Men även han gick poänglös. Däremot fick Kalmarsund 3 poäng vilket innebar att de klättrade upp från sjätte plats i tabellen och tog över Mullsjös fjärde plats. 

MATCHFAKTA

Matchens stjärnor

StjärnaStjärnaStjärna Filip Stjernberg, Kalmarsund

StjärnaStjärnaKim Ganevik, Mullsjö

Stjärna Jesper Lindström, Kalmarsund









FAKTA

Kim Nilssons poängskörd säsong för säsong

  • 2007/08: 18+12 30p
  • 2008/09: 21+9 30p
  • 2009/10: 36+21 57p
  • 2010/11: 51+19 70p
  • 2011/12: 28+27 55p
  • 2012/13: 29+26 55p
  • 2013/14: 51+37 88p
  • 2018/19: 33+19 52p
  • 2019/20: 25+29 54