#100 talanger
Foto: Ludvig Gustafsson

Möt en av Sveriges 100 största talanger

ANNONS

Lillåns Erik Olsson Wennlöf berättar om SDF-SM som inte blev som han hade tänkt sig.

Innebandymagzinet är fullt uppe i släppet av årets prestigefulla lista över Sveriges 100 största talanger där vi betar av 10 talanger åt gången och idag släppte vi plats 40-31. En av talangerna som slagit sig in på listan är Lillåns Erik Olsson Wennlöf som hamnade på plats 55. Wennlöf som är född 03 representerade Örebro i årets SDF-SM, som inte gick som förväntat. 

- Turneringen för mig var väl inte som jag hade tänkt mig. Kändes som vi hade ett bättre lag än vad som visades på resultaten och vi kom aldrig upp i nivå, säger Wennlöf till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vår grupp var väldigt tuff med enligt mig två av de topp 4 bästa lagen i Stockholm och Östergötland. Efter första dagen så visste vi redan att vi inte hade någon stor chans att gå vidare eftersom vi torskade mot både Stockholm och Östergötland som var favoritlagen att gå vidare. Så energin i laget blev väldigt låg och det var svårt att hitta motivationen till att kriga om tredje platsen, men vi kämpade på ändå till slut och lyckades med lite tur på våran sida komma på tredje platsen i gruppen.

Efter missat slutspel och förlust i första placeringsmatchen slutade Örebro, som vann för två år sedan, på en elfte plats.

- Efter det gick det dåligt i första placeringsmatchen sen lyckades vi vinna sista matchen som givetvis var skönt. Lagets insats var ju inte så bra jämfört med mina förhoppningar, jag kände att de resultaten som vi förlorade med inte var något jag förväntade mig och trodde om laget men vi mötte bra gäng som var mer på tå än vad vi var och de satte sina lägen och vann rättvist.

Vad säger du om din egen insats i turneringen?

- Min egna insats skulle jag inte ranka så högt eftersom jag kände att jag kunde bidra ännu mer framåt offensivt med lite poäng men det lyckades jag inte med. Jag tyckte jag gjorde det bra defensivt och det är min starkaste sida men såklart hade det varit bra för laget om jag hade varit bättre offensivt.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

- Om jag ska beskriva mig själv som spelare så skulle jag beskriva mig som en stark och stabil back med bra spelförståelse och bra fysik. Skulle också vilja påstå att jag är snabb men det går alltid att förbättra, tekniken är bra men är väl det området som jag behöver träna mest på, tekniken och skotten, jag gillar att vara offensiv men är starkast defensivt.

Håller du på med några andra idrotter?

- Just nu håller jag bara på med innebandy och satsar på det för fullt men tycker om golf och även fotboll på sommaren. Men innebandyn är mitt första fokus.