Streckdramatiken

Så ska Lagan undvika att hamna i fjolårets superdramatik igen

ANNONS

Fyra omgångar kvar - Lagan har fortsatt svårt att konvertera målchanser till mål.

Lagan har det fortsatt svårt att få resultaten att gå med sig i allsvenskan södra. I helgen som var så kom ytterligare en förlust när man föll hemma mot Nykvarn Ungdom med 3-1, och nu blir livlinorna allt mindre för Lagan när det återstår bara fyra omgångar kvar att spela.

- Jag tycker att vi blir ganska rånade av deras keeper. En av de värsta insatserna jag sett faktiskt sett till hur mycket han räddar sitt lag. Vi gör två perioder av de bästa vi kanske gjort på hela säsongen men vi har ett mål på det, det är på tok för lite såklart. Har vi någorlunda utdelning så är det en match vi ska göra fem-sex mål i men tyvärr har det gått lite så senaste tiden. Vi har spelat bra men vi gör inte mål och då vinner man inte heller matcher, så enkelt är det, säger Lagans tränare Viktor Gustavsson till Innebandymagazinet.

I tabellen står Lagan på 17 inspelade poäng, en poäng upp till Lockerud Mariestad som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Och även om man just nu ligger på nedflyttningsplats med fyra omgångar kvar så hittar Gustavsson flera ljusglimtar att ta med sig från senaste omgångarna.

- Efter jul framförallt är vi väldigt nöjda med hur vi har spelat innebandy. Vi tycker kanske att vi inte riktigt ligger där vi bör vara sett till hur vi spelat och agerat efter jul, innan jul kan jag köpa det och då var vi inte såpass bra som vi behöver vara. Men nu har det endast handlat om att vi inte lyckats få in bollen. Varje match sen jul har vi vunnit målchansstatistiken ganska komfortabelt, men vi är missnöjda att det inte generat i mål och poäng och iallafall inte så många som vi hade hoppats. Vi tycker att vi borde vara på säker mark sett till hur vi har spelat efter jul men tyvärr har vi inte fått med oss tillräckligt med poäng.

Tabelläget: Bottenstriden - Allsvenskan Södra
8. Lillån - 23 poäng
9. Lockerud Mariestad - 18 poäng
------------------------------
10. Lagan - 17 poäng
11. Craftstaden Oskarshamn - 13 poäng
12. Lidköping - 12 poäng

Även i fjol var Lagan inblandad i en riktig streckdramatik där laget säkrade ett nytt kontrakt först i den sista och avslutande omgången, och just erfarenheten från i fjol kan vara guld värd.

- Vi är ganska vana att ligga där. Lagan IBK är vana som förening även från tiden i division ett så var klubben ofta ett lindansarlag även när det gäller kvalspel och så. Nu tycker vi att vi är ett steg för bra för att vara här och då blir det jobbigt när man känner att man mycket hellre hade velat vara på säker mark, samtidigt kan man inte fokusera på tabellen utan vi får fokusera på att göra det så bra som vi gjorde i helgen matchmässigt och hoppas att det lossnar målmässigt. Då tycker jag verkligen inte att vi har under något streck att göra. I övrigt får man gilla läget och vi får spela matcher som betyder enormt mycket nu.

Ni ska med andra ord undvika att allting avgörs i sista omgången?

- Vi har en plan på att det inte ska bli så det här året. Vi tycker att vi skulle haft betydligt mer poäng senaste matcherna och vi tycker att vi ska ta poäng i matcherna nu framöver och då hoppas vi att det inte blir så. Men kommer vi dit så kommer vi förhoppningsvis trycka fram det allra bästa av oss i sista omgången, men vi vill få det säkrat så fort som möjligt såklart.

Vad kommer krävas av er för att fixa ett nytt kontrakt?

- Det är som jag sa, det kommer krävas att vi fortsätter göra bra insatser men det kommer krävas att det lossnar målmässigt också för gör det inte det så ser det mörkt ut. Men lossnar det så kan vi likaväl vinna mot de flesta lagen med ett par bollar. Allting handlar om att börja göra mål för försvaret har sett bra ut.

TV: Se Lagans enda mål från mötet mot Nykvarn i klippet ovan.

Du kanske även vill läsa: Highlights: Karlstad-Lindås Rasta 7-6 sd Highlights: Lidköping- Lockerud Mariestad 5-4